Четвъртък е, но тази вечер пак ще има мачове от Шампионската лига. Причината се крие в новия формат на изданието, на което вече ще се наслаждаваме три пъти в седмицата, а не само във вторник и в сряда, както бе до миналата година.

Гостуването на Барселона в Монако най-хваща окото на зрителите. Преди това обаче ще се изиграят два други мача. Шампионът на Германия Байер Леверкузен излиза в Ротердам срещу домакина Фейенорд.  Близо до София пък Цървена звезда приема Бенфика.

По всичко личи, че Барса живна при новия си треньор Ханзи Флик. Въпросът е дали ще видим подема и в Шампионската лига.  Барселона има пет поредни победи до момента в Ла Лига. Монако също стартира добре във френския елит, където има три успеха и едно реми.

По същото време в 22 часа Арсенал гостува на Аталанта и според немалко специалисти ще загуби точки. „Топчиите“ обаче удариха вечния си съперник Тотнъм и идват в Бергамо със самочувствие. Вярно е, че капитанът Мартин Йодегор е извън сметките, както и новата покупка Микел Мерино. Букайо Сака обаче е на линия, тъй като травмата му се оказа лека.

Атлетико Мадрид приема РБ Лайпциг в друг от късните мачове тази вечер. Тимът на Чоло Симеоне Мадридчани стартира колебливо, но все пак все още няма поражение и е втори в Ла Лига. 

Мачовете довечера:
19:45 часа Цървена звезда – Банфика (bTV Action)
19:45 часа  Фейенорд – Байер (Леверкузен) (MAX Sport 3)
22:00 часа  Аталанта – Арсенал (MAX Sport 3)
22:00 часа  Монако – Барселона (bTV Action)
22:00 часа  Брест – Щурм (MAX Sport 4)
22:00 часа Атлетико (Мадрид) – РазенБалшпорт (Лайпциг) (Ринг)