Наставникът на Барселона Ханзи Флик говори снощи преди днешния си дебют като наставник на Барселона в Шампионската лига - гостуването на Монако.

Контузията на Олмо? Трудно е да се замени един играч с друг. Дани има много качества, вкарва голове, асистира, вкарва топката... Трябва да приемеш това. Не можеш да го промениш. Някой друг ще играе на негово място и се надявам той да е на това нивото си.

🚨🎙️| Hansi Flick: "I feel guilty about Fermín's injury. He played two tournaments in the summer. I should've spoken to the Spain U21 coach but I didn't because I thought I had just arrived." #fcblive pic.twitter.com/YbaOUugdOD

— BarçaTimes (@BarcaTimes) September 18, 2024

Дебют в Шампионската лига? Показахме колко сериозни можем да бъдем. Това се случи в Жирона, те пострадаха под нашия натиск. Утре се изправяме срещу добър отбор. Те ни победиха на  турнира „Жоан Гампер“ (б.ред. - Монако спечели с 3:0), но ние сме в Шампионската лига и всички са готови. Няма място за сравнение с онзи мач, това ще е различно. Играчите знаят какво очаквам от тях. Ние сме наясно какво искаме да направим, а играчите също знаят какво трябва да направят“, започна Флик.

Германският наставник направи любопитно изказване относно контузията на Фермин Лопес: “Жалко е за Фермин, разбира се, чувствам се малко виновен, защото можех да говоря с треньора му. През лятото той изигра два турнира. Трябваше да говоря с треньора на Испания до 21 години, но не го направих, защото си мислех, че току-що съм пристигнал в Барса. Съжалявам за него“.

Следвай ни: