Манчестър Юнайтед ще разруши емблематичния си стадион “Олд Трафорд”, ако новият съсобственик сър Джим Рактлиф получи подкрепата да реализира амбициозния си план за нов стадион, придобил популярност като “Уембли на севера". Милиардерът иска да построи 100-хилядно съоръжение, което ще струва около 2 милиарда паунда, но все още има много условия този план да бъде стартиран. Ръководството мислеше при добра развръзка все пак да запази “Олд Трафорд” с намален капаците от 30 000, като целта на тази идея бе да се съхрани историята на клуба и паралелно с това на стария стадион да играят женският отбор и тимовете от академията. Според “Дейли Мейл” собствениците обаче са се отказали от този план и сега са се насочили към идеята “Театърът на мечтите” да бъде разрушен, като се запазят единствено някои исторически елементи, които ще бъдат интегрирани в дизайна на новия стадион.

Разбира се, все още е възможно, ако планът за “Уембли на севера" не успее, клубът да направи реконструкция на “Олд Трафорд”, която ще струва наполовина от цената за новото грандиозно съоръжение - 1 милиард. Вчера дори излезе информация, че клубът ще направи анкета сред привържениците си, за да разбере и тяхното мнение. Допитването ще стартира в петък и ще обхване всички притежатели на сезонни билети на “Олд Трафорд”.

За да започне проектът за новия стадион, клубът обаче ще има нужда и от участие на държавата, което е другото голямо препятствие. Очакванията са до края на тази година да бъде взето окончателно решение.

Следвай ни: