Испанският Жирона трябва да се гордее с дебюта си в Шампионската лига, смята старши треньорът на отбора Мичел след поражението с 0:1 като гост на Пари Сен Жермен във Франция в двубой от първия кръг.

"В съблекалнята хората са малко разочаровани, но казах, че трябва да се гордеем с мача, който изиграхме", заяви Мичел, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Пари Сен Жермен ни победи, но вратарят ни  Пауло Гасанига направи някои добри спасявания. Имаше две или три, които можеха да бъдат голове. Трябва да признаем, че победата им е заслужена, но се гордеем с начина, по който работим. Да видим дали ще имаме още един шанс да дойдем в Париж следващата година", коментира наставникът на Жирона.

Испанецът призна, че футболистите му са били нервни при първото си участие в най-престижния европейски клубен турнир, но е доволен от играта им, тъй като са се изправили срещу отбор от най-високо ниво.

"В началото на мача бяхме много нервни, това можеше да се види. Но с течение на първото полувреме демонстрирахме ангажираност и отношение. През второто полувреме бяхме уморени, Пари Сен Жермен ни притисна повече и непрекъснато се защитавахме. Преминахме първия си опит в Шампионската лига, конкурирахме се срещу страхотен отбор", добави Мичел.

Следвай ни: