Фенклубът на Локомотив Пловдив разпространи в социалните мрежи декларация часове след домакинската загуба от ЦСКА 1948. С нея от организацията настояват за незабавно оттегляне на Христо Крушарски и цялото ръководство, както и изказват недоумение от поведението и изказвания на Любослав Пенев:
Ефектът Крушарски!


Изчакахме да отмине поредния домакински мач, изчакахме да отминат и емоциите около първия учебен ден, които са точно на противоположния полюс с поредната страхотна инициатива на Фенклуб Локомотив Пловдив.
Членовете на най-стария фенклуб в България, винаги са се славели като изключително уважителни, умерени и толерантни в своите прояви и като такива търпяхме какви ли не унижения и срамоти, които ръководството на Локомотив в лицето на Христо Крушарски нанасяше ден след ден на любимия ни клуб. Дойде моментът, в който премина пределът на търпение и на най-умерените и толерантни хора. Търпяхме аматьорски начин на ръководене на нашия любим клуб твърде много и е време да изложим малко факти пред обществеността, с които аргументирано да поискаме: „Христо Крушарски и цялото ръководство на Локомотив да напуснат нашия любим клуб!”
Искаме риторично да попитаме т.н. „ръководство“, колко години още ще се опитват да изгонят хората на Лаута с неадекватни действия? Докога ще трябва да търпим едни некомпетентни хора да тровят нервите на всички, които обичат Локомотив Пловдив? Докога клубът ще бъде организационно на ниво аматьорска лига?
И за да не бъдем голословни, нека да изложим пред обществеността някои факти:
– Христо Крушарски излъга цялата Локомотивска общност, че ще направи модерна тренировъчна база за ДЮШ, а вместо това след години чакане имаме няколко обрасли поляни.
– Христо Крушарски, в качеството си на собственик на Локомотив, отказва да стопанисва трибуни, предоставени му срещу символичен наем от страна на Община Пловдив.
– Христо Крушарски, в качеството си на собственик на Локомотив, отказва да поеме отговорност за почистването на трибуните, които клубът използва и те стоят с дни заринати от боклук.
– Христо Крушарски, в качеството си на собственик на отбора, обрича футболен клуб Локомотив на нищета поддържайки един от най-ниските бюджети в Първа лига, неприлягащ на отбор с амбиции!
– Локомотив е неспособен адекватно да картотекира състезателите си и футболистите тренират “за здраве” с месеци, докато други клубове правят същото за броени дни!
– Христо Крушарски, в качеството си на собственик, вече не е способен да привлече нито един български футболист, тъй като е известен с това, че няма адекватен бюджет за издръжка на футболен клуб в Първа лига. А освен това е известен и със закъснелите с месеци плащания и арогантно поведение към всички негови служители и подчинени.
– По време на управлението на Христо Крушарски клубът напуснаха легендарни и обичани фигури като: Христо Колев, Едуард Ераносян, Мартин Камбуров, Александър Тунчев, Христо Телкийски, както и безспорно добри специалисти като: Бруно Акрапович, Илиан Илиев, Александър Томаш, Павел Колев само и единствено с една идея – „да нямат нищо общо с Крушарски“.
– В последните години на управлението си Христо Круашрски направи така, че пребиваването на Локомотив в Първа лига да е без никаква амбиция за постигане на високи резултати.
– Христо Крушарски отказва да развива по какъвто и да е начин марката Локомотив.
– Христо Крушарски отказва да развива какъвто и да е маркетинг.
– Локомотив Пловдив няма нормално функциониращ онлайн магазин, а вместо това има някакво подобие на такъв за отбиване на номера с 4 артикула, всеки с по 1 наличен размер.
– Локомотив Пловдив няма модерен фен магазин, но за сметка на това има десетки чисто нови пустеещи помещения!
– Локомотив Пловдив в момента има за треньор една личност с безспорен авторитет, която обаче за наше огромно учудване се държи сякаш се намира в клуб, който за първа година е попаднал в Първа лига и целта му е оцеляване. Изрази като: „трупаме точки“, „правилната посока“, „това е пътят“ звучат нелепо на фона на това, че Локомотив не може да победи едни от отборите в най-слаба форма в първенството и то като домакин!
На база всичко изложено изразяваме мнението си, че Христо Крушарски, както и цялото ръководство на ПФК Локомотив Пловдив нямат капацитета и възможностите да ръководят институция от ранга на Локомотив Пловдив, която скоро ще се сдобие и с най-модерния и красив стадион в България.
Г-н Крушарски, по ваше време постигнахме исторически успехи! За съжаление обаче Вие и подчинените Ви не създадохте никакви условия, за да надградите и “съберете” нужните дивиденти на база тези страхотни успехи. Точно обратното… Локомотив Пловдив се превърна в евтина сергия за футболисти и всякаква липса на градивна селекция. Който поиска си заминава, а за когото се дадат някакви пари се продава веднага. Всички треньори се умориха да сглобяват съставите си след безконечните раздели с най-добрите си играчи.
По този начин, след като години наред гледаме тази картинка, феновете масово започнаха да губят мотивация да идват на стадиона, който скоро ще бъде завършен, но кой ще пълни трибуните му? Вие и ръководството не предприехте никакви PR действия, за да са пълни перманентно трибуните ни, а в близко бъдеще и целият стадион. Нашият Локомотив след по-малко от 2 години става на 100 години, а от клуба няма нито дума по темата? Юбилей от подобно ниво започва да се подготвя години преди това и да се рекламира!
Постигнатите успехи в миналото не гарантират добро бъдеще. Успехите само задължават и трябва да бъдат надграждани! Очевидно Вие нямате нито финансовия, нито идейния, нито реалния капацитет, за да реализирате едно подобаващо за клуб като Локомотив управление!
Локомотив Пловдив и феновете му заслужават много,много повече!