Префектът на Торино Донато Джовани Кафаня наложи забрана за продажба на билети за феновете на Наполи около 24 часа преди дербито с Ювентус утре, съобщава неаполитанският клуб.

Забраната е за продажба на билети за жители на провинция Неапол, дори и да притежават абонаментна карта на Наполи, с изключение на притежателите на такава на Ювентус, която е издадена преди 21 септември 2024. Същевременно ще се анулират вече продадените билети.

Juventus-Napoli: Official ban on Napoli fans, already sold tickets cancelled #Napoli #JuveNapolihttps://t.co/FaSc8YnixY

— Italian Football News 🇮🇹 (@footitalia1) September 20, 2024

Забраната важи и за продажба на талони в билетните каси и като цяло във всички други физически пунктове в провинция Неапол, за онлайн продажба на билети, като освен това няма ценните хартийки няма да могат да се прехвърлят.

През последните няколко часа италианският Комитет за анализ на сигурността на спортните прояви обоснова решението на префекта „в светлината на безредиците, възникнали по време на мача Каляри-Наполи, и като взе предвид съществуващото съперничество между привържениците на Ювентус и Неапол“.

Vietata la trasferta e la vendita di biglietti a tutti i residenti nella regione Campania ❌🎟️🏟️#Calcio #SerieA #JuventusNapoli #Napolihttps://t.co/lBFY5F0uD3

— Eurosport IT (@Eurosport_IT) September 20, 2024

Очакваше се над 3000 тифози да подкрепят Наполи в Торино, но очевидно това няма да се случи.  Единствените фенове на отбора на Конте, на които ще бъде разрешено да присъстват в сектора за гости, ще бъдат „само притежателите на абонаментни карти на Наполи, независимо къде пребивават, стига това да не е в провинция Неапол и региона на Кампания“.

Следвай ни: