Националният „Отбор на надеждата“, който представя България на световното първенство по футбол за бездомни хора в Сеул, Южна Корея – Homeless World Cup 2024, попадна в най-тежката група на турнира. Съперници на българския тим ще бъдат актуалния световен шампион Мексико, Южна Африка, Египет, Швейцария, Франция, Германия, Англия и съставът на домакините.

Жребият за състезанието беше теглен днес сутринта българско време, а първите мачове ще се играят в събота.

Тази година социалният Мондиал се провежда по нова система с една групова фаза, в която участващите 36 отбора са разпределени в 4 групи и в тях всички играят по един път помежду си. В топ 8 на шампионата продължават само първите два тима от финалното класиране във всяка група. Третият и четвъртият играят за разпределение на местата от 9 до 16 и т.н.

Първият двубой на „Отбор на надеждата“ ще бъде срещу състава на Швейцария. Той ще се състои в събота от 6:30 часа сутринта българско време на терен 1 и ще бъде излъчван пряко в платформата за видео съдържание FIFA+. Мачовете от Homeless World Cup 2024 ще се порвеждат на спортната база на сеулския университет Ханянг.

В женския турнир, в който България не е представена, тази година ще има 16 отбора.

Следвай ни: