Бившият италиански национал Марио Балотели даде интервю пред DAZN. 34-годишният нападател в момента е свободен агент, след като последно игра за турския Адана Демирспор.

Искам да се върна в Серия А, затова все още съм у дома. Получих предложения от чужбина, но забавих всичко, защото имам надежда да се върна в Серия А. Няма отбори, в които не бих се вписал, по-скоро трябва да помисля кой от тях може да не е подходящ за мен“, каза със самочувствие Балотели.

Mario #Balotelli: "Voglio tornare in #SerieA. Nella mia carriera non ho mai rovinato uno spogliatoio. Oggi si sente parlare di doping, scommesse… io sono sempre stato lontano da queste cose"https://t.co/iBwHD5yUnl

— Sportface (@sportface2016) September 20, 2024

Не разбирам какви предразсъдъци имат хората по отношение на Балотели. Не съм бил съгласен с някои треньори, но всеки спори. В кариерата си никога не съм разрушавал съблекалнята. Днес чувате за допинг, наркотици, залози... Винаги съм стоял настрана от тези неща. Какво толкова сериозно съм направил?“, продължи той.

Балотели коментира и положението в бившите си отбори Милан и Интер. “Реалността в Милан не е лесна, но не я виждам като нещо лошо. Мисля, че ще се справят добре, честно казано. Мората е силен, играчи като него се адаптират навсякъде. Не мисля, че някога в историята на футбола отново ще има президент като Масимо Морати в Интер. На практика му дължа кариерата си. Той ми даде една мечта, една кариера, но също така ме натовари с голяма отговорност“.

Имаше моменти, когато се чувствах самотен, немотивиран, незащитен. В тези моменти имах късмета семейството ми да е близо до мен. То ми помогна да тръгна на психологическо пътешествие, защото мисля, че всички имаме травми. Този път ме промени много, защото сега имам повече самосъзнание, а това е оръжие за мен, защото знаеш как да се контролираш. Съжалявам, че не го направих по-рано”, казва още Балотели.

Следвай ни: