Антъни Джошуа (28-3, 25 КО) се оказа по-тежък от сънародника си Даниел Дюбоа (21-2, 20 КО) на официалния кантар, който се проведе в Лондон.

AJ закова кантара на 114,3 кг, докато Динамита се оказа 112,6 кг.

𝗠𝗔𝗜𝗡 𝗘𝗩𝗘𝗡𝗧 𝗪𝗘𝗜𝗚𝗛-𝗜𝗡

⚖️ @anthonyjoshua - 252.5lbs
⚖️ @dynamitedubois - 248.6lbs #JoshuaDubois | DAZN PPV | #RiyadhSeasonCard pic.twitter.com/Pp5uGHyHjN

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) September 20, 2024

Двама от най-добрите британски боксьори ще премерят сили за титлата на Международната боксова федерация (IBF) в тежка категория. 34-годишният Антъни Джошуа ще се сблъска с 27-годишния Даниел Дюбоа в планиран за 12 рунда боксов дуел, който ще оглави бляскава галавечер на “Уембли” в Лондон. Събитието, което ще се проведе на 21-и септември (събота), ще бъде гледано от 96 000 души на живо на емблематичния стадион и от още милиони онлайн и пред екраните. Sportal.bg ще отразява боксовото зрелище рунд по рунд в реално време.

Spotted backstage 👀 @terencecrawford @anthonyjoshua #JoshuaDubois #RiyadhSeasonCard pic.twitter.com/ptXjpi4B8Y

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) September 20, 2024

Ей Джей възроди кариерата си след двете поредни поражения от Александър Усик през 2021-а и 2022-а с четири категорични победи. Боецът от Уотфорд сломи Джърмейн Франклин в Лондон през пролетта на 2023-а, а четири месеца по-късно отново зарадва родната публика с нокаут над Робърт Хелениус. Краят на изминалата година бе още по-силен за англичанина с нигерийски корени. Той отказа Ото Валин след пет рунда доминация на ринга в Рияд.

THE FINAL FACE-OFF 🔥🔥🔥@anthonyjoshua vs @dynamitedubois

👑 IBF World Heavyweight Title #JoshuaDubois | DAZN PPV | #RiyadhSeasonCard pic.twitter.com/8iOtFz21so

— Matchroom Boxing (@MatchroomBoxing) September 20, 2024

Олимпийският шампион от Лондон 2012 определено е във възход, но срещу него ще се изправи друг английски колос, който “изплува на повърхността” и впечатлява с победи, след като бе сразен от Александър Усик.

През лятото на 2023-а боксьорът с прякор Динамита бе нокаутиран от Александър Усик в деветия рунд. Успехът за украинеца не дойде без битка от страна на Дюбоа, който дори отбеляза нокдаун в петия рунд. Този значим момент в двубоя не бе официално зачетен, тъй като главният рефер на битката реши, че ударът на англичанина е бил под пояса на Усик.

Лондонският талант бе победен едва за втори път в кариерата му, но не позволи това да спре устрема му към световна титла. Четири месеца по-късно Дюбоа се завърна със страхотна победа с технически нокаут над Джарел Милър в Рияд. Тук е моментът да отбележим, че 20 от 21 победи на Дюбоа са постигнати с нокаут/ технически нокаут!

Следвай ни: