Лудогорец U16 записа победа с 2:0 срещу Арда (Кърджали) в Разград. Мачът се изигра като част от програмата на VII кръг в Елитното първенство. Победата е шеста от началото на новия сезон и след трите спечели точки юношите на родния шампион вече имат натрупан актив от 19 точки.

В началото на мача наставникът на Лудогорец U16 Милен Маринов заложи на различен стартов състав спрям предходния шампионатен мач. През първата част на срещата младите „орли“ създадоха редица голови положения, но и натрупаха куп пропуски. Веселин Атанасов пропусна да се разпише и да  открие резултата. Еди Дончев също беше близо до гола, след изпълнение на корнер и удар, отправен с глава. В крайна сметка преследването на гола се увенча с успех в 27-т минута, когато Кристиян Маринов откри резултата след асистенция на Васил Иванов.

След подновяването на играта подрастващите „орли“ продължиха да търсят увеличаване на своята преднина. В 80-тата минута дойде и вторият гол за разградчани, след като Ястиян Георгиев шутира в мрежата на Арда след изпълнение на дузпа. Последваха още удари към вратата на гостите, като Васил Иванов прати топката в горната греда, а Ястиян Георгиев остана близо до втория си гол.

Стартирахме мача с различен състав, защото момчетата показват старание в тренировъчния процес. Имам известни забележки към демонстрираната игра в днешния мач, липсваше агресия и своевременна реакция след загубата на топката. Ще работим, за да подобрим представянето в тази посока, заяви старши треньорът на Лудогорец U16 Милен Маринов.

В следващия шампионатен мач момчетата му ще гостуват на Спортак в Плевен.

Лудогорец U15 надделя с 4:0 Берое (Стара Загора) в мач от VII кръг в Елитното юношеско първенство. Мачът се изигра в комплекс „Гнездо на орли“.

Още от първите минути на срещата момчетата на Светлин Иванов създадоха няколко чисти голови ситуации. Голът не закъсня и подрастващите „орли“ откриха резултата още в 10-тата минута чрез Кристиано Иванов, който вкара след удар с глава. За попадение спомогна центриране от ляво на Александър Александров. 10 минути по-късно Ахмед Манаф удвои преднината за разградчани. Пет минути преди края на редовното време Даниел Емилов оформи класическото 3:0.

След поднавяването на играта юношите на родния шампион продължиха да упражняват контрол върху топката и да създават повече положения за гол от своя съперник. След прецизно изпълнение на дузпа от Румен Борисов младите „орли“ поведоха с 4:0. Те пропуснаха да реализират още няколко от създадените положения за гол, като Венцислав Иванов удари гредата след далечен изстрел извън границите на наказателното поле.

Абсолютно съм доволен от момчетата и начина им на игра днес. Ще продължаваме и в бъдеще да развиваме потенциала на играчите и да ги учим как се играе футбол, се обърна след края на срещата старши треньорът на Лудогорец U15 Светлин Иванов.

В следващия шампионатен мач младите „орли“ ще гостуват на Черно море във Варна.