Момчетата от Лудогорец до 17 години надвиха с резултат 2:1 опонентите от Пловдив 2015. Мачът от VI кръг на Елитното първенство се изигра в града под тепетата.

Младите “орли” стартираха срещата убедително и през първото полувреме демонстрираха надмощие на терена. Резонно откриха резултата още в 12-тата минута чрез Максим Минков, който завърши добра атака на тима. Точно десет минути по-късно Никола Попов удвои за Лудогорец. Последваха още три отлични ситуации, с които гостите можеха да затворят мача, но те останаха нереализирани.

След подновяването на играта се наруши игровия облик на отбора от Разград. В 73-тата минути пловдивчани намалиха изоставянето си в резултата след грешка в защитата на Лудогорец. Така последният съдийски сигнал постави край на мача с общ резултат 2:1.

“В днешната среща играхме под възможностите си, забележките ми са както във фаза атака, така и в защита. Ще се стремим през седмицата към корекции на пропуските”, посочи старши треньорът на Лудогорец U17 Росен Маринов.

В следващия VII шампионатен кръг неговите “орли” ще приемат на свой терен Хебър (Пазарджик).

Дублиращият отбор на Лудогорец записа равенство 2:2 срещу Несебър от едноименния морски град. Мачът се изигра като част от програмата на X кръг във Втора професионална лига.

Първи да открият резултата в оспорвания мач за трите точки съумяха юношите на разградчани. Росен Иванов вкара за 1:0 в продължението на първото полувреме. Така двата тима се оттеглиха с гол аванс за гостите.

Ново точно попадение не последва до финалните 10 минути от редовното време на мача. В 80-тата минута гостите успяха да намалят изоставането си и да изравнят резултата. Интригата кой ще си тръгне като победител от срещата се запази до последно. В първата минута на добавеното време към втората част Лудогорец отново поведе чрез Димитър Илиев. Само две минути по-късно обаче домакините от Несебър отново изравниха, след като в 86-тата минута бяха останали с човек по-малко заради показан червен картон.

Неприятно е да загубим мач, в който водехме до 92-рата минута. Миг невнимание и неопитност ни костваха победата и трите точки. Трябва да се поучим от грешките и да не ги повтаряме. Неприятно е, но трябва да преминем и през това, коментира старши треньорът на Лудогорец II Красимир Чомаков.

След равенството в Несебър Лудогорец отстъпиха първото място на Пирин (Благоевград) и вече са втори във временното класиране с актив от 21 точки. Именно срещу Пирин младите „орли“ ще се изправят в мач от следващия XI шампионатен кръг. Дерби срещата ще се изиграе в Разград на 30 септември, като идната седмица Лудогорец II ще си поеме глътка въздух от турнирната надпревара.

Третият отбор на Лудогорец записа равенство 1:1 при гостуването си на Рилци в Добрич. Мачът се изигра като част от програмата на VI кръг в Североизточната Трета лига в деня, в който честваме Независимостта на България.

През първата част на мача двата отбора не успяха да си вкарат гол и посрещнаха почивката при нулев резултат.

Домакините откриха гола в 65-тата минута, а младите “орли” реагираха своевременно и само 10 минути по-късно изравниха за 1:1. Във вратата на добричлии се разписа Константин Димитров, който оформи крайният резултат.

След равенството в Добрич, неговият отбор има натрупан актив от 9 точки. В следващия VII кръг на Североизточната Трета лига разградчани ще посрещнат у дома Франция (Бенковски).

Децата на Лудогорец до 14-годишна възраст записаха поредната си шампионатна победа. Този път те надвиха с 3:1 съперниците от Спартак на техен терен във Варна.

През първата част точни за своя тим бяха Румен Джепков и Раян Димитров. Последваха още голови ситуации, които обаче останаха нереализирани и малките “орли” не успяха да затворят мача по-рано. Така двата тима се оттеглиха на почивката с два гола аванс за Лудогорец.

В началото на второто полувреме домакините от Варна намалиха изоставането си в резултата след точно изпълнена дузпа. В средата на втората част Александър Димитров оформи крайното 3:1.

“Като цяло сме доволни от представянето на играчите, надиграхме опонента и се представихме по-добре. Има какво още да подобрим”, обясни старши треньорът на Лудогорец U14 Трифон Панев.

В сряда неговите момчета предстои да играят бараж за Купата на БФС в своята възраст. Само четири дни по-късно, в неделя ще приемат Варненския Олимпик в шампионатен мач.