Крумовград победи Ботев (Враца) с 3:0 в двубой от 9-ия кръг на efbet Лига. Рафаел да Силва Фуртадо (34) откри за домакините, а Матеус Енрике (46) удвои след грешка на вратаря Федерико Бариос. Серкан Юсеин (71) направи резултата класически след точно изпълнение на дузпа. Мачът на спортен комплекс “Никола Щерев – Старика” в пловдивския квартал “Коматево” бе ръководен от Венцислав Митрев.


В 6-ата минута на срещата Джуниет Али открадна топката, напредна и стигна до наказателното поле. Той опита удар през няколко футболисти, който беше твърде неточен и премина покрай вратата. Гостите от Враца отговориха четири минути по-късно с центриране на Дани Генов от левия фланг. В наказателното поле Браян Переа изпревари защитата на домакините, но ударът му с глава прелетя над вратата на Янко Георгиев.

В 13-ата минута Али копна топката в наказателното поле на Ботев. Защитата действа разконцентрирано и позволи на Матеус Енрике да нанесе удар под ъгъл, при който вратарят трябваше да се намесва. Федерико Бариос бе застанал в близост до гредата и не позволи да се стигне до гол.

В 24-ата минута комбинацията между Джуниет Али и Матеус Енрике беше повторена, като този път ударът на бразилеца излезе в аут. В 32-рата минута отново Али беше най-активен и взаимодейства със Серкан Юсеин. Халфът си отвори коридор за изстрел, който завърши от външната страната на мрежата.

В 34-ата минута Крумовград поведе в резултата чрез Рафаел да Силва Фуртадо. Огромна заслуга за попадението имаше Серкан Юсеин, който центрира от десния фланг, а нападателят се вклини между защитниците и с глава отклони към вратата.

Второто полувреме започна ужасяващо за Ботев Враца. Въпреки че отрази два последователни удара на Рафаел Фуртадо и Матеус Енрике, стражът на гостите Федерико Бариос направи ужасяваща грешка при центриране секунди по-късно. Наглед лесна топка беше изпусната от Бариос и подарена на Матеус Енрике, който веднага я насочи в опразнената врата.

В 57-ата минута Бариос се намеси при далечен удар на Али, насочен право в тялото на вратаря. Две минути по-късно десният бек на Крумовград проби, влезе в наказателното поле и върна топката към пеналтерията, откъдето Диего Рапосо шутира право в Бариос. В 66-ата минута Фуртадо пусна блестящ пас в коридор към Матеус Енрике, който излезе сам срещу вратаря на Ботев. Бразилецът опита да премине покрай Бариос, който го фаулира и главният съдия не се поколеба да отсъди дузпа. За това нарушение стражът получи жълт картон.

Последва намеса на ВАР, при която главният съдия Венцислав Митрев промени решението си и показа директен червен картон на Бариос, а гостите от Враца останаха с човек по-малко на терена. Серкан Юсеин се нае с изпълнението на дузпата, а на вратата на Ботев застана резервният страж Любомир Василев. За негово съжаление удар на Юсеин беше безкомпромисен и резултатът стана 3:0 в полза на домакините.

КРУМОВГРАД: 1. Янко Георгиев, 5. Матей Шимич, 24. Лазар Марин, 44. Божидар Кацаров, 7. Момчил Цветанов, 2. Джуниет Али, 4. Лукас Сантана, 13. Диего Рапосо /Стефан Попов/, 10. Серкан Юсеин /Ерол Дост/, 9. Рафаел Фуртадо, 70. Матеус Енрике /Октай Юсеин/;