Днес започва същинската фаза на втория по сила турнир на УЕФА - Лига Европа. Както и в Шампионската лига, и в Лигата на конференциите, от този сезон състезанието се провежда в нов формат. Досега познатата групова фаза отпада за сметка на една обща лига с 36 отбора. Всеки тим ще изиграе осем мача срещу различни съперници. Първите осем в крайното класиране продължават директно на осминафиналите. Тимовете, заели позициите между 9-а и 24-та, ще играят плейофи за класиране. Отборите от 25-то място надолу отпадат от евротурнирите.

Днес ще се изиграят девет срещи, сред които е и тази на българския шампион Лудогорец, който започва битката в Лига Европа с домакинство на Славия (Прага).

Един от големите фаворити за отличието - Манчестър Юнайтед, стартира кампанията на своя "Олд Трафорд" срещу Твенте. Този сблъсък е по-особен за мениджъра на “червените дяволи” Ерик Тен Хаг, чиято футболна кариера започва точно в този нидерландски клуб.

ПАОК на Кирил Десподов също играе днес. Гръцкият шампион гостува на турския първенец Галатасарай в люто балканско дерби.

Италианският Лацио гостува на Динамо Киев в Хамбург в друг интересен двубой от днешната програма.

Останалите мачове от деня са АЗ Алкмаар - Елфсборг, Бодьо/Глимт - Порто, Андерлехт - Ференцварош, Ница - Реал Сосиедад и Мидтиланд - Хофенхайм.

Следвай ни: