Отборът на Наполи постигна най-убедителната победа досега в настоящото издание на Купата на Италия. Съставът на Антонио Конте записа погром с 5:0 като домакин на втородивизионния Палермо и така се класира за 1/8-финалите на турнира.

Голеадата на „партенопеите“ започна още в седмата минута, когато Салваторе Сиригу не успя да спаси удар на Сирил Нгонге. Само пет минути по-късно именно крилото удвои преднината на своя тим с второто си попадение в двубоя. Половин час след това Жуан Жезус беше точен с глава при центриране от корнер, с което авансът на домакините набъбна още повече. Положението за сицилианците се влоши още повече в 58-ата минута, когато техният полузащитник Альоша Вашич получи директен червен картон заради грубо нарушение.

Napoli’s Cyril Ngonge has scored 2 goals in the opening 12 minutes vs Palermo ⚽️⚽️

Coppa Italia 🇮🇹 pic.twitter.com/qVZ8tNtTjW

— Italian Football TV (@IFTVofficial) September 26, 2024

Неаполитанците се възползваха от численото си превъзходство на терена и в 70-ата минута Давид Нерес се разписа след грешка в противниковата отбрана и асистенция на Джовани Симеоне. Това беше дебютен гол за бразилеца с екипа на тима. В 77-ата минута своето първо попадение за „адзурите“ отбеляза и резервата Скот Мактоминей след подаване на появилия се заедно с него като смяна Ромелу Лукаку, като по този начин беше оформено крайното 5:0.

76’ - Napoli 4-0 Palermo
77’ - Napoli sub on Lukaku, Kvara & McTominay
77’ - McTominay scores assisted by Lukaku

Napoli 5-0 Palermo. pic.twitter.com/syLxinF2FF

— Italian Football TV (@IFTVofficial) September 26, 2024

Така Наполи отстрани втори съперник в турнира, след като през август преодоля втородивизионния Модена след нулево реми и изпълнение на дузпи. В следващия кръг през декември отборът ще премери сили с Лацио на „Олимпико“.

Следвай ни: