Привърженици на Атлетико Мадрид се подготвят за поредната си среща с Винисиус Жуниор от Реал Мадрид, когото определено ненавиждат и постоянно обиждат. В неделя вечер “рохибланкос” посрещат шампиона на своя стадион в дербито от кръга в Ла Лига.

След като вече няколко човека бяха осъдени на по 8 месеца затвор условно за расистки обиди по адрес на Вини, сега феновете на Атлети са решили да си сложат маски с идеята да не бъдат разпознати. В социалните мрежи вече върви кампания “MetropolitanoConMascarilla” (На Метрополитано с маска - от испански), която приканва запалянковците на домакините да скрият лицата по този начин.

Propongo ir al #MetropolitanoConMascarilla. Van 2 años que se inventan insultos a una niña negra y una agresión a un padre fulero. En Mestalla había infiltrados intentando buscar la ruina a la gente.

Que no puedan sancionar individualmente y alimentar la farsa del energúmeno. https://t.co/T9nivGkpff

— 🅿 (@finallyxpablo) September 25, 2024

Със сигурност с подобни маски върху лицето не може да се минава на входовете на стадиона, но след това феновете ще са готови да ги сложат и ще се надяват да не бъдат разпознати.

Войната между Винисиус и ултрасите на Атлетико е една от най-тежките за играча на Реал. Преди време те дори “обесиха” кукла с неговото име и номер.

Следвай ни: