Недоволни граждани на Мадрид индиректно нанесоха нов удар по Реал Мадрид. След като наскоро местните власти забраниха провеждането на концерти на “Сантиаго Бернабеу” заради високия шум, сега - с решение на съда - беше спрян и един от новите проекти на “белия” клуб. Става дума за изграждането на тунелите, свързващи планираните нови два подземни паркинги със стадиона, съобщава “Спорт”.

Като част от реновацията на спортното съоръжение и подготовката му за Мондиал 2030 е планирано изграждането на нови паркинги. Живущите в района обаче се обединиха и водят съдебни битки работните дейности да бъдат ограничени или премахнати. Те се опасяват, че за дълъг период от време районът ще се превърне в работна площадка, което ще ограничи свободното им придвижване, както и ще доведе до непоносим трафик. От клуба са обещали да компенсират съседите с 500 паркоместа в новите паркинги под земята, но те твърдят, че и сега разполагат със същия брой - т.е. не печелят нищо, а на всичко отгоре временно ще останат и без сегашните си.

По тази причина съдия нареди спирането на изграждането на тунелите. Той обясни решението си с думите, че ако работата продължи, а междувременно хората спечелят делата срещу Реал Мадрид, в един момент вече ще е станало много трудно тези тунели да бъдат разрушени и да се върне предишното положение на района.

Решението на съдията може да бъде обжалвано в период от 14 дни.

Следвай ни: