Кевин Мартинс, син на бившата нигерийска футболна звезда Обафеми Мартинс, направи официален дебют за Монца. Това се случи при победата на Монца с 3:1 като домакин срещу Бреша в мач от втория кръг на турнира за Купата на Италия. 19-годишният Мартинс-младши бе в стартовия състав на водения от бившия защитник на Лацио и Милан Алесандро Неста тим на Монца.

Кевин Мартинс, който очевидно върви по стъпките на баща си, е бил във футболните академии на Милан и Интер, преди да премине в Монца през януари 2023 година. Кевин Мартинс, който играе като дясно крило, е роден през януари 2005 година, а по това време баща му носеше фланелката на "нерадзурите" от Интер (Милано).

Синът на Оба Мартинс има двойно гражданство - нигерийско и италианско, но избра да играе за европейците, като има мачове за юношеския тим на Италия до 15 години.

Самият Обафеми Мартинс игра за Интер между 2002 и 2006 година, а в кариерата си е защитавал още цветовете на Нюкасъл, Волфсбург, Бирмингам Сити, Леванте, Сиатъл и други отбори, преди да окачи обувките на пирона през януари 2021 година. В края на следващия месец Обафеми Мартинс навършва 40 години.

 

| 19-year-old Obafemi Martins son Kevin Martins make his senior debut for Monza in Coppa Italia triumph against Brescia.

The resemblance though, the hair 

— 9JAPLAYERS  (@9jaPlayersNews)