Григор Саруханян е убеден, че с Ангел Емилов ще направят специален мач за феновете. Двамата ще се бият на галавечерта Maximum Damage 3 в 6-рундов двубой. Шоуто ще се проведе на 19 октомври в Стара Загора.

„Разбрах, че ще има подобно събитие, което се организира от Мариян Димитров. Свързах се с него, защото две години бях в Стара Загора – разказа за Спортната джунгла Григор Саруханян. – Решихме да играем с добър боксьор като Ангел. Ще стане хубав мач, защото той е класен. На феновете ще им хареса. Ангел обича повече да се бие, докато аз залагам на техниката. Ще бъде сблъсък на стилове.“

Саруханян (20 победи, 9 с нокаут, 9 загуби и 1 равен) за пръв път се боксира в средна категория (до 72,6 кг) преди няколко седмици. Той надигра убедително Ференц Катона и записа първа победа от година и половина насам.

„Чувствах се много добре, защото свалих килограмите по най-добрия начин – добави 38-годишният ветеран. – Показах, че това е моята категория. Доволен съм, защото бях бърз, рязък, силен и концентриран. Пазех се да не получавам удари, за да няма травми и контузии. Оставам на тази категория. Дори сега отново ще играем на нея.“

В плановете на Саруханян са включени още няколко срещи в България.

„Искам да направя няколко победи, а след това да се боксирам в чужбина и да се изправя срещу сериозно име“, допълни Григор Саруханян. Той отново ще се готви със своя брат Вардан и с треньора Веселин Кирилов.

Следвай ни: