Президентът на Ком (Берковица) Асен Стефанов направи коментар върху актуалната ситуация в клуба. Ето какво каза той пред официалния сайт:

"Отборът остава в Трета лига. След няколко срещи с футболистите и треньорския щаб, решихме да не напускаме шампионата, макар че имаше такива индикации след последния мач. За нашите деца, младите играчи, е много по-добре да продължим участието си.

Не искам цялото това нещо да изглежда като натиск върху съдиите, но решението ни да напускам стои на дневен ред и за в бъдеще. Но не искаме съдийска помощ, подчертавам дебело. Парадоксално е решението на БФС от последните дни да глоби клуба с 250 лв. заради ударен от публиката съдия. Ние какво сме виновни затова. Домакините от Червен бряг ги молят да засилят охраната на своите мачове, а глобяват нас. Много странно.

Двете загуби засега дойдоха след два червени картона в началото на мачовете, имаше и дузпи срещу нас. Ние започваме гостуванията с човек по-малко. Вече се превръща в тенденция, която ме кара да мисля дали не е по-добре да си играем само у дома и да не се явяваме за гостувания…

Бих искал да кажа и на нашите фенове – на домакинските мачове в Берковица вече ще има кутия на входовете, където те ще могат да пускат така нар. такса-съпричастност от 2 лв в нея. Таксата е пожелателна, а не задължителна.

Самият отбор е млад и перспективен. В три поредни мача започваме с 15-годишно момче в средата на терена. Имаме и няколко опитни състезатели на зряла възраст. Нашата цел е да развиваме млади играчи, а не на кое място ще завършим. За нас това е най-важно“.

Следвай ни: