Френската тенисистка Каролин Гарсия обяви чрез дълъг пост в социалните мрежи, че няма да играе повече до края на 2024 година.

Бившата номер 4 в света, която е под номер 36 в последната ранглиста на УТА,  разкрива за своята тревожност, паник атаките и кризите, през които е преминала.

"Ако ти не промениш нищо, нищо няма да се промени", започва своята изповед Гарсия.

Guadalajara marked the end of my 2024 season. It wasn’t an easy decision, because in tennis, every week off feels like falling behind—losing ranking points and “missing” opportunities. But I know this is the right call to come back stronger in 2025 and fight for those big moments… pic.twitter.com/UISnUQnuWf

— Caroline Garcia (@CaroGarcia) September 27, 2024

"Това е много трудно решение, защото всяка седмица извън тениса е връщане назад, загуба на точки, пропуснати възможности, но знам, че това е добрият избор, за да се върна по-силна през 2025", пише родената в Лион състезателка.

"През тази година душевното ми състояние бе отровено. Загубих радостта от тениса, станах обсебена от победите и класирането. Резултатите ми не отговарят на целите и очакванията. Много е трудно за приемане", добави Гарсия.

"Изморих се да живая в свят, в който моята стойност се оценява по резултатите ми от миналата седмица, по класирането ми и директните ми грешки. Изморена съм от тревожността, паник атаките, сълзите по време на мачовете. Аз не съм само това, аз съм жена със своите ценности, таланти, страсти, сили и слабости. Не съм перфектна, но опитвам да правя най-доброто", критична е тя.

Каролин Гарсия завършва изповедта си с това, че дава среща на Откритото първенство на Австралия в началото на следващата година, когато се надява да е готово физически, тактически и ментално.

Следвай ни: