Старши треньорът на Барселона Ханзи Флик счита себе си за щастливец, че води отбора. Тимът му се радва на донякъде неочаквано толкова убедителен старт. Преди двубоите от петия кръг Барса е лидер с пълен актив. На дневен ред сега е гостуване на Осасуна, като мачът е в събота вечер от 22:00 часа.

Ето акцентите от днешната пресконференция на Флик:

Осасуна
Това е много силен домакин, който този сезон спечели 10 от всичките си 11 точки на свой терен. Атмосферата там също е страхотна и ми харесва.

Бързата адаптация на отбора към неговия стил
В случая говорим за класа на футболистите. Те са добре подготвени, когато става дума за футбол. Те показват много страст в играта, като спазват инструкциите. Да си треньор на Барселона е много хубаво.

Евентуални ротации
Ще има промени, но пък и се нуждаем от опитни играчи като Рафиня или Левандовски.

Състоянието на Френки де Йонг
Хареса ми това, което виждам от него в тренировките. Същото важи и за Гави. Постепенно те увеличават темпото в заниманията. Френки е по-близо до завръщане, но ще видим през идната седмица.

Дербито на Мадрид
Фокусирам се само върху моя отбор, не ми пука какво правят Атлетико или Реал. Каквото и да се случи там, ще трябва да го приемем като резултат.

Иняки Пеня
Той може да бъде титуляр до края на сезона, защо не? Той показва увереност. А дали ще привлечем друг вратар - не знам, трябва да почакаме.

Жул Кунде
На него му казвам да си почива повече. Жул е невероятен, защото държи веднага след мач да прави тренировка. Ние го съветваме единствено да възстановява, но той иска да тренира. Кунде се труди здраво и се намира в много добра физическа форма. Неговото не е нормално.

Психологическата работа с отбора
По-добре питайте самите футболисти. С моя екип си вършим задачите. Опитваме се да изградим условия на работа, при която играчите да ни вярват напълно като треньори, да възприемат нашите идеи за футбола, да се развиват и всички да се чувстваме като у дома си.

Следвай ни: