Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола потвърди лошата новина, която вече медиите на Острова предвидиха. А именно - сезонът за Родри приключи. Испанецът получи сериозна контузия в дясното коляно по време на дербито с Арсенал през миналия уикенд. Впоследствие стана ясно, че има увредени кръстни връзки. От клуба не разкриха колко време ще трябва да се възстановява, но днес Гуардила обяви, че 28-годишният полузащитник вече е претърпял операция и ще пропусне всички мачове до края на сезона.

“Той се оперира тази сутрин. Кръстни връзки и менискус. За съжаление, получи най-лошите новини, но така е на това ниво. За съжаление, понякога се случва. Ние просто трябва да го подкрепяме в процеса на възстановяване, стъпка по стъпка.

Кой ще го замести? Имаме Матео Ковачич и още няколко опции. Илкай Гюндоган може да играе на този позиция, както и Джон Стоунс. Дали ще се опитаме да му намерим заместник през януари? Ще говорим за това и ще видим как се справяме. Ще трябва да изчакаме”.

На въпроса дали Кевин де Бройне ще бъде на разположение за гостуването на Нюкасъл, Гуардиола отговори: “Не. Все още не знам кога ще се завърне. Може би преди паузата за националните отбори или след нея. Ще видим.”

Следвай ни: