Треньорът на Шумен Янко Янков изрази пред Sportal.bg задоволството си от добрата реакция и силния мач на тима му при успеха с 97:75 над Ямбол в мача за трето място на Черноморските игри, които се провеждат в зала "Христо Борисов" във Варна.

"Щом бием с разлика, няма нужда да гледам статистиката. Хареса ми, че реагирахме след вчерашния слаб мач. Момчетата бяха мобилизирани и показаха, че сме по-добри от Ямбол. Загубихме разлика от над 20 точки, почти във всяка контрола сме проявявали тази слабост. Двамата ни високи натрупаха фаулове, личи си, че не сме сработени. Въпреки този спад обаче контролирахме срещата.

Предстои ни мач в Ботеград с много силен съперник, това определено ще ни даде трезва оценка за това къде се намираме в момента. Ще играем с един от фаворитите в шампионата, за всеки това трябва да е сериозна мотивация да се докаже и удоволствие да се играе.

Традиционно нямаме високи цели от ръководството. Имаме четирима чужденци, основната част на отбора са юноши без много опит и класа. Аз ще се гордея с отбора си, ако във всеки мач играят като днес и се борят до последно.

Все още работим по селекцията, поне още един играч имам, но не знам дали ще стане", каза Янков пред Sportal.bg.

Следвай ни: