Треньорът на Ямбол Александър Алексиев коментира ситуацията не само в своя отбор, но и в другите български тимове и изрази съжалението си за кризата в традиционни клубове като ЦСКА. Алексиев говори пред Sportal.bg след загубата от Шумен със 75:97 за третото място в Черноморските игри, които се провеждат в зала "Христо Борисов" във Варна.

"Виждам в статистиката, че сме получили много точки на контраатака. Надбягаха ни и там спечелиха мача. Ние не се връщахме в защита. Имаха висок процент от тройката - 70%. Опитахме се, но не се върнахме в мача. Вчера направихме силен мач, но днес не се противопоставихме и поздравявам отбора на Шумен.

За първия мач с Варна - играем с много класен отбор. Само Родни Първис струва колкото целия ни отбор. Така че аз се гордея с отбора. Стояхме равностойно, аз чета по-добре мача срещу по-добрите отбори, но не знам защо. Шумен е по-добър от миналата година, поздравявам ги, че ни надиграха. Близо бяхме и в двата мача, което ме интересува - също и малките да израстват.

Нищо не мога да кажа още за мястото на Ямбол в лигата, защото не се знае в какво състояние са много други отбори. Запазените отбори са само Рилски спортист и може би те са фаворити именно заради това. Но другите отбори са изцяло нови.

Не са приятни такива неща да нямаме яснота за много отбори като ЦСКА. ЦСКА е отбор с традиции, много хубав отбор. Бургас също, а и тях ги няма. Неприятно е.

Публиката ни в Ямбол е феноменална и сега загубихме шестия си играч. Ямбол е една от най-баскетболните публики и винаги е подкрепяла отбора си. Каня всички хора да подкрепят отбора в трудни моменти, а не да критикуваме и да хейтим само. Това е моментът - каня хората да ни подкрепят в този труден момент", завърши Алексиев пред Sportal.bg.

Следвай ни: