Старши треньорът на Черно море Тича Георги Давидов определи пред Sportal.bg финала на Черноморските игри, загубен от Академик Бултекс 99, като един от най-тежките му в кариерата, нищо че става въпрос за приятелски турнир.

Тича загуби със 77:83 от Академик, който за втори пореден път печели титлата.

"Това беше един от най-тежките мачове в кариерата ми, нищо че беше приятелски. В петата минута за втори мач поред ние оставаме с шест човека. Някои играчи за втори мач играха по 40 минути. Стана нещо, което ме радва - показахме характер и дадохме максимума, особено на фона на умората. Супер тренировка.

Джон Флорвиъс е на 34 години, той за втори мач играе над 35 минути. Той даде всичко от себе си. Родни е супер талант и когато влезе в топ форма, ще прави постоянно такива мачове. Граф, Коцев и Мишо се включиха страхотно, а Цецо набира скорост. Когато тренираме с всички играчи, ще изглеждаме съвсем различно.

Силно се надявам скоро да ни се върнат контузените. Някои от тях са на 99% готови, но днес не ги рискувах, защото все пак е контрола. Аз поемам отговорността за загубата, защото никой не иска да държи добри играчи на пейката, но искаме да тренираме с тях другата седмица.

Не е нужно ръководството да ни поставя цели, ние сами сме си ги поставили. Този отбор е три пъти шампион на България, в този отбор са създадени едни от най-големите имена в българския и европейския баскетбол, като започнем от Христо Борисов, Георги Глушков, Спас Натов, Тодор Стойков, близнаците Иванови, моя добър и обичан приятел, Бог да го прости Иван Друмев, като поаставим и другите момчета, които наистина заслужават и са минали през тази школа, целите са ясни. От тази гледна точка ние трябва да направим всичко възможно да оправдаем очакванията на този град, в който има доста тесни специалисти и хора, които живеят с баскетбола и искат отбора да печели.", обобщи Давидов пред Sportal.bg.

Следвай ни:

Снимки: Борислав Цветанов