Борусия (Дортмунд) направи впечатляващ обрат в рурското дерби срещу Бохум и спечели с 4:2, въпреки че малко преди края на първото полувреме имаше пасив от два гола. По този начин "жълто-черните" се реваншираха на феновете си за срамното поражение с 1:5 от Щутгарт мналата седмица и излязоха на второ място в класирането преди останалите мачове от петия кръг на Бундеслигата.

Бохум пристигна на "Сигнал Идуна Парк" с едва 1 точка от началото на сезона. Отборът на Петер Цайдлер използва грубите грешки в защитата на Борусия и поведе с 2:0, а при този резултат Майрон Боаду изскочи очи в очи с Грегор Кобел, но стреля в аут и след това всичко се обърна срещу гостите.

В началото домакините притиснаха съперника и Карим Адейеми имаше ранен шанс да открие, но Патрик Древес отрази удара му с глава. Бохум отговори с перфектна контра в 16-ата минута, завършила с точен изстрел на Матуш Беро. Малко по-късно Кобел се засуети в наказателното поле и позволи топката да му бъде отнета, а останалото беше лесна задача за Дани де Вит, който удвои преднината на Бохум.

После дойде пропускът на Боаду, а в самия край на първата част Юлиан Брант центрира към Гираси и нападателят от Гвинея беше точен с глава.

Оттук нататък Борусия не даде никакъв шанс на гостите. В 62-ата минута Емре Джан се разписа от дузпа за 2:2, а в 75-ата Адейеми поднесе топката на Гираси, който с лекота я промуши между краката на Древес.

Всичко приключи в 81-ата минута, когато Адейеми комбинира с Феликс Нмеча, той шутира от границата на наказателното поле, а стражът на Бохум не се намери добре и позволи на топката да премине голлинията.

Борусия събра 10 точки и се доближи на две от водача Байерн (Мюнхен), който днес ще посрещне шампиона Байер (Леверкузен).

Бохум е един от трите тима на дъното с по 1 точка. Другите са Санкт Паули и Холщайн (Кил).

Следвай ни: