Кошмарът за Локомотив Пловдив продължава. Черно-белите загубиха поредно домакинство, като днес отстъпиха на Крумовград с 0:2, като и двете попадения паднаха през първата част.

“Черно-белите” са раздирани от сериозни вътрешни проблеми, като вече куп директори и треньори от детско-юношеската школа на клуба подадоха оставки. Отборът бе в серия от три поредни срещи без победа преди тази среща и днес футболистите на Любослав Пенев търсеха именно такава срещу своя съперник.

Мачът започна равностойно, а в осмата минута, като по чудо, домакините не останаха с човек по-малко. Георги Каракашев влезе остро с крак в тялото на Божидар Кацаров, но главният съдия Петър Кузев показа само жълт картон.

Малко след това Ангел Лясков открадна топката пред наказателното поле на противника, след което стреля, но ударът му премина над вратата.

В 21-вата минута Матеус Соуса шутира право в ръцете на Мартин Луков. Само 120 секунди по-късно крумовградчани откриха резултата след светкавична контраатака. Момчил Цветанов намери със страхотно подаване Матеус Соуса, който пък изчака включването на Серкан Юсеин и го изведе на отлична стрелкова позиция, а последният не сбърка – 0:1.

Натискът на гостите продължи и малко след като измина половин час игра от началото на двубоя те реализираха втори гол. Защитата на Локомотив отново не действа на нужното ниво и топката достигна до Матеус Соуса, който трудно можеше да сбърка от подобна позиция в наказателното поле.

В 35-ата минута Янко Георгиев се намеси рутинно след изстрел на Жулиен Лами. В самия край на първата част пред Лами се откри чудесна възможност да намали резултата, но силният му шут беше много неточен.

Още в първите секунди след почивката се стигна до ново неразбирателство в отбраната на “черно-белите”, което позволи на Рафаел Фуртадо да се озове очи в очи с Мартин Луков. Нападателят опита да заобиколи вратаря, но това не се получи и в крайна сметка спечели корнер за своя тим.

В 64-тата минута сантиметри разделиха домакините от попадение. Христо Иванов получи кълбото в наказателното поле, финтира противников състезател, след което шутира в долния ляв ъгъл, но гредата помогна на Янко Георгиев.

Четири по-късно късметът обърна гръб и на “сините”, които също нацелиха страничния стълб. Юсеин пусна хитър пас към Диего Рапосо, който надбяга Ангел Лясков, но не успя да оформи класическия резултат.