Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев сподели мнението си след дербито с ЦСКА - София, завършило наравно 0:0. Наставникът на "моряците" засегна много теми и заяви, че той и Александър Томаш се познават добре и знаят как да неутрализират силните страни в другия отбор.

Илиев коментира и какво е да се изправи срещу сина си, който се появи в игра за "червените" през второто полувреме.

"Получи се един оспорван мач. Всички очаквахме малко по-атрактивен двубой, но пък се познаваме добре двамата треньори и знаехме как да се неутрализираме. Резултатът е справедлив, колкото и ние, и те да съжаляваме, че изпуснахме 2 точки. Нормално е с годините всички да създадем една обстановка, в която всеки трябва да знае какво да прави.

28

Срещнахме противник, който знае какво да прави на терена и на моменти ни затрудни. Като цяло съм доволен от желанието на футболистите. Трябва да работим върху креативността, но отдаваме заслуженото и на противника. Може би Ренан показа малко нервност, но контузията на Влатко Дробаров не ни се отрази много. Има такива моменти.

Няма шанс аз, като баща, да го поставя в ситуация да го питам какво се случва в ЦСКА. Почти нямахме комуникация, което е нормално. Щях да падна много в очите на сина си. Познаваме се с Томаш и бяхме подготвени, така че нямахме някакви драми от тази гледна точка.

Илиан избра отбор, който опитва да играе футбол. Надявам се да се развива, тъй като имаше един период, в който имаше проблеми. Попадна на място, на което може да покаже качествата си.

Тези неща в Спартак (Варна), Славия и Локо (Пловдив) не са приятни. Като национален селекционер за мен е важно да играят повече българи в отборите, което за жалост не се случва често. Не можем да определяме политиката на даден клуб. Нашата роля е да намерим хората, които са нужни за следващите мачове. Надявам се проблемите в тези отбори да се разрешат и да няма такива катаклизми в такива водещи в България", сподели Илиан Илиев.

Следвай ни: