Играчите от Елитния отбор Лудогорец U17 тотално надиграха своите опоненти от Хебър (Пазарджик). Юношите на родния шампион записаха четвъртата си поредна победа в сезона с краен резултат 7:1. Мачът от VII шампионатен кръг с изигра в комплекс „Гнездо на орли“.

Подрастващите „орли“ откриха резултата рано, като точен за 1:0 още в 6-тата минута бе Максим Минков. Той се възползва по най-добрия начин от подаване на Ивайло Тодоров. В 15-тата минута Диан Осман удвои преднината за своя тим с красив и неспасяем гол, изпълнен от фал. Отново Максим Минков оплете кълбото в мрежата на Хебър след подета атака отляво, за да направи резултата класически в 29-тата минута. Минков се отчете в мача с хеттрик, след като в 42-рата минута завърши по най-добрия начин красива атака на своя отбор. По този начин успя да оформи 4:0 в 42-рата минута. При този резултат двата тима се разделиха на почивката, макар силната игра на младите „орли“ да разкри пред тях още пет чисти положения, с които затвърдиха тоталната си доминация на терена.

След подновяването на играта превъзходството им пред съперника продължи. В 53-тата минута резултатът закономерно набъбна до 5:0, след като Ивайло Тодоров оползотвори пас отдясно на Николай Николов. Отново Ивайло Тодоров бе точен в 62-рата минута, разписвайки се с красив гол от дистанция. В 71-та минута Йоан Анастасов успя да надбяга защитата на Хебър и да отбележи за 7:0. 10 минути преди последния съдийски сигнал гостите успяха да отбележат единственото си попадение в срещата от пряк свободен удар.

Треньорският щаб сме доволни от цялостното представяне на отбора в днешния мач, за което поздравяваме играчите. Тотално надиграхме съперника и през двете полувремена! Сега продължаваме да се готвим за следващите шампионатни срещи, се обърна старши треньорът на Лудогорец U17 Росен Маринов.

В предстоящия VIII кръг от Елитното първенство до 17 години порастващите „орли“ ще гостуват на Фратрия (Бенковски).