Треньорът на Барселона Ханзи Флик пое вината за загубата с 2:4 от Осасуна. Поражението при гостуването в Памплона в събота вечер прекъсна серията от 7 поредни победи на каталунците от началото на сезона в Ла Лига. 

Флик направи доста ротации в състава си, като извади важни играчи от титулярния състав - Ламин Ямал и Рафиня. Той обаче обясни, че промените са били необходими заради натоварения график на каталунците.

"Първото полувреме направихме много грешки, това не е нормалният ни начин на игра. Направихме доста промени в състава и може би това е една от причините за загубата. Според мен обаче тези промени бяха необходими. Натрупаха се много мачове и някои играчи имат твърде много минути. Трябваше да взема мерки, това е моята отговорност. Ако искате да обвините някого, обвинете мен за загубата", коментира Ханзи Флик.

"Играчите се стараха. Имаше нарушение при втория гол на съперника. Не видях добре ситуацията, но ми казаха, че е имало фаул в началото на атаката. Не е моя работа да коментирам реферите. Да получим четири гола е твърде много. През второто полувреме стояхме по-добре и заслужавахме нещо повече, но получихме голове в моменти, когато имахме надмощие", допълни германецът.