Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отправи послание към феновете на отбора, който негодуват срещу управлението на клуба. Той отхвърли думите на наставника Златомир Загорчич, че е правил селекцията на "белите".

"Фенските приказки не ги взимам навътре. Сигурно дядовците им са на моите години, като малък съм бутал колички с трудоваците, когато стадионът се строеше. Но имаме 10 000 лева глоба от последния мач, да си знаят, че повече няма да го допусна това. Ако трябва, ще наема фирма да контролира неща. Даваме парите си за клуба. Славия има собственост, след нас Славия няма да е сираче, няма да го подхвърлят общини, Славия си има собственост!

Дай боже да има нови Чаво, Шами, Жужо, Чоко и останалите. Не може да играят младите по пет-шест минути и да искаме да станат футболисти младите. Димитър Пенев в ЦСКА слагаше младите Ицо, Емо и Любо да играят, налагаше ги. Помните добре. И какво стана после - единственият българин със "Златната топка".

Никога не съм правил аз селекцията. Преди две седмици освободи Мартин Сораков. Думата за играчите е на треньора. Ако аз правя селекцията, ще има поне десет души от нашата школа. Само това може да ви говори, че аз не правя селекцията. Искам нашите деца да имаш шанс. Миналата седмица играхме с отбор, който е дал на България големи футболисти, не видях българин там. Това ли искат да се случи със Славия? Не, моля ви се.

В Славия има условия, заплати, всичко е точно. Нека всеки гледа работата си. Някой път чувам, че тревата не била хубава, два дни се беше развалила помпата... Поне досега не е имало треньор в Славия, който да се е оплаквал от базата или от условията на стадиона. Венци не е Славия. С моите колеги сме се постарали Славия да има някаква сигурна и независимост. Да хвърляш камъни и да вдигаш плакати - няма да продължава така", каза Венцеслав Стефанов пред БНТ.

Следвай ни: