Вторият поставен Карлос Алкарас (Испания) се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърда настилка в Пекин (Китай) от сериите АТР 500 с награден фонд от 3 720 165 милиона долара.

Алкарас се наложи във втория кръг над нидерландеца Талон Грикспоор с 6:1, 6:2 само за 57 минути игра.

Двубоят се игра при затворен покрив заради дъждовното време в Пекин. Испанецът се нуждае от влизане поне в топ 4 тази седмица, за да изпревари Александър Зверев (Германия) на втората позиция в световната ранглиста при мъжете. Зверев не участва в Пекин, тъй като се възстановява от боледуване.

Съперник на Карлос Алкарас в спора за достигане до полуфиналите ще бъде Карен Хачанов. Седмият в схемата руснак отстрани аржентинеца Франсиско Черундоло със 7:6(4), 7:6(9) в двубой, продължил два часа и 12 минути. Хачанов направи 15 печеливши удара по-малко и четири повече непредизвикани грешки, но намери начин да спечели в ключовите моменти.

За четвъртфиналите се класира и местният фаворит Бу Юнчаокете (Китай), който отстрани бронзовия медалист от Париж Лоренцо Музети с 6:2, 6:4.

Успехът над шестия поставен италианец ознаменува и първата победа за Юнчаокете над тенисист от топ 20 в ранглистата.

96-ият света китайски тенисист ще играе срещу руснака Андрей Рубльов или испанеца Алехандро Давидович Фокина. Срещата между двамата бе прекъсната и отложена за утре заради дъжда при резултат 2:1 за четврътия поставен Рубльов в първия сет.

Следвай ни:

Снимки: Imago