Отборът на Рома осъществи късен обрат и така записа домакински успех с 2:1 над Венеция в среща от шестия кръг на Серия "А".

През първото полувреме „вълците“ контролираха инициативата, но „крилатите лъвове“ имаха повече удари към противниковата врата. Така се стигна до 44-тата минута, когато Джанлука Бузио нацели греда, но секунди по-късно неговият съотборник и капитан Йоел Похянпало се разписа с шут по земя и даде аванс на гостите. В 56-ата минута те можеха да удвоят своята преднина, тъй като Риджесиано Хапс прати топката в противниковата мрежа, но беше вдигнат флаг за засада на асистиралия му Франческо Дзампано.

Goals in consecutive matches for captain Joel Pohjanpalo 💪#RomaVenezia 0-1 pic.twitter.com/K7FxR34xiY

— Lega Serie A (@SerieA_EN) September 29, 2024

„Джалоросите“ се възползваха от това, за да направят пълен обрат в рамките на девет минути. В 75-ата Браян Кристанте пробва изстрел от голямо разстояние, като топката рикошира в крака на Джанлука Бузио и прехвърли вратаря за 1:1. В 83-тата минута при центриране от корнер резервата Николо Писили стреля с глава и така с дебютния си шампионатен гол той донесе победата за римляните.

Niccolò Pisilli's first Serie A goal: what a feeling! 🤩#RomaVenezia pic.twitter.com/agEoNW1ogI

— Lega Serie A (@SerieA_EN) September 29, 2024

С втората си победа през сезона Рома събра 9 точки в своя актив и се качи на 9-ата позиция в класирането, където Венеция е в зоната на изпадащите и по-точно на 18-ото място със своите 4 пункта.

Следвай ни: