Ботев Пловдив продължава много доброто си представяне през този шампионат. Жълто-черните завършиха серията си от поредни гостувания с победа, след като през миналия кръг серията им от пет поредни мача бе прекъсната от Арда. Днес пловдивчани гостуваха на ЦСКА 1948, които преди седмица спечелиха на Лаута и дадоха старт на невиждана скоро управленска криза в градския съперник на тима от “Колежа”. В равностоен мач, в който и двата отбора можеха да излязат победители, Ботев Пд се оказа по-подготвения и настоятелен отбор и се поздрави с минимална победа 0:1. Попадението бе дело на Алекса Мараш, който се появи в мача като резерва малко по-рано.

В 18-ата минута украинският централен нападател на домакините Евгений Сердюк беше изведен сам срещу вратаря на “канарчетата” Ханс Бернат. Последва удар и страхотно спасяване с една ръка на датския страж – първа сериозна опасност пред една от вратите. Последваха доста скучни минути на игрището в Бистрица, за да дойде изстрел на Ехидже Укаки от границата на наказателното поле, но топката премина покрай рамката на ЦСКА 1948.
Второто полувреме започна в темпо като първото. Емил Ценов пробва мерника си в средата на тази част, но топката мина встрани от целта. В 71-ата минута резервата в тима на Ботев Алекса Мараш от намери мрежата зад Петър Маринов, но главният съдия Васил Минев отмени попадението заради засада. Повторенията показаха, че действително Ехидже Укаки е с малко зад бранителите в червено-бяло, преди нигериецът да намери черногорския нападател пред голлинията на ЦСКА 1948.

В 84-ата минута Ивелин Попов намери с отличен пас Алекса Мараш, черногорецът напредна и простреля Петър Маринов – 1:0 за “канарчетата” и радост за агитката на гостите. В минутите до края на мача гостите пропиляха още 2 стопроцентови положения, но не съжаляваха за това, тъй като ЦСКА 1948 не успя да достигне до изравнително попадение.

За Ботев Пд през октомври предстоят 3 шампионатни домакинства. Канарчетата приемат последователно Левски, Славия и Черно море.