Айнтрахт (Франкфурт) победи с 4:2 новака Холщайн (Кил) в мач от 5-тия кръг на Бундеслигата. Над всички в мача бе египетският нападател на “франките” Омар Мармуш, който вкара два гола и даде две асистенции за тима си. Холщайн пък на два пъти успяваше да изравни, но силите им стигаха дотам.

Така Айнтрахт затвърди силния си старт и излезе на втората позиция в класирането с 12 точки, като записа четвърта поредна победа и в другия кръг ще посрещне във Франкфурт именно лидера Байерн. Холщайн пък остава на дъното на таблицата само с една спечелена точка.

6 - Omar Marmoush has scored six goals through the first five matchdays of this Bundesliga season - the most of any player in the league, and a new record for a Frankfurt player in the first five matchdays of a top-flight campaign. Rocket-start. #KSVSGE pic.twitter.com/KkcpArxPzE

— OptaFranz (@OptaFranz) September 29, 2024

В 25-ата минута Айнтрахт откри резултата. След добра контраатака Омар Мармуш напредна и с хубав удар с левия крак препарира стража на домакините  Тимон Вайнер за 0:1. С това египтянинът отбеляза в четвърти пореден мач от Бундеслигата. Само три минути по-късно обаче Холщайн (Кил) получи дузпа, след като капитанът на Айнтрахт Робин Кох препъна в наказателното си поле Люис Холтби. 11-метровият наказателен удар бе изпълнен безпроблемно от Шуто Макино, който изравни за 1:1. Малко след това японецът се разписа за втори път, но попадението му бе отменено заради засада. В самия край на първата част “франките” можеха отново да поведат, но удар на Мармуш бе избит с върха на пръстите на стража на Холщайн Вайнер.

Второто полувреме започна с бързо ново попадение за Айнтрахт. Мармуш отново излезе в добра позиция и стреля, но вратарят на домакините успя да избие в корнер. След него обаче топката бе засечене от хърватския нападател Игор Матанович, който направи 1:2. Радостта на гостите обаче отново бе кратка. След нов корнер, този път за Холщайн (Кил), топката отново достигна до Шуто Макино, който с хубав ножичен удар направи безпомощен Кауа и вкара втория си гол в мача за 2:2.

📢 AUSWÄRTSSIEG! 📢
–––––
⏹️ 90. | #KSVSGE 2:4 | #SGE pic.twitter.com/lM6cil5bNm

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) September 29, 2024

Последваха опасности пред вратата на домакините, но пропуски направиха Уго Ларсон и Матанович. Натискът на Айнтрахт обаче доведе до логичен завършек, след като страхотният в този мач Омар Мармуш се възползва от неразбирателство в защитата на Холщайн и се разписа за втори път в мача - 2:3 за “франките”. В 74-тата минута интригата в мача окончателно приключи. Мармуш проби отдясно и намери Лукас Мело, който отблизо завърши за крайното 2:4.

Следвай ни: