Ипсуич и Астън Вила завършиха наравно 2:2 в мач от шестия кръг на Висшата лига. Двубоят на "Портман Роуд" предложи множество възможности и пред двете врати, но звездата на деня бе нападателят на домакините Лиъм Делап. Синът на бившия ирландски национал Рори Делап вкара и двата гола за домакините.

На 21 години и 234 дни Лиъм стана най-младият футболист в историята на „трактористите“, вкарал два гола в един мач от Висшата лига, както и първият играч на „клуба“ с подобно постижение за последните 22 години. За последно два пъти за Ипсуич в един двубой от елита се е разписвал Маркъс Бент – при 2:2 с Нюкасъл на 16 март 2002 г.

Делап даде аванс на Ипсуич след едва осем минути игра, но Астън Вила успя да се съвземе бързо от ранния шок. В 15-ата минута Морган Роджърс изравни след подаване на Оли Уоткинс, а още четвърт час по-късно самият Уоткинс бе точен, за да направи пълен обрат в полза на бирмингамци.

През второто полувреме домакините бяха по-активният отбор, но стигнаха само до равенството, което се оказа четвърто поредно за тях. Изравнителният гол на Делап падна в 72-рата минута.

Със постигнатото равенство Астън Вила събра актив от 13 точки и заема пето място в класирането. Ипсуич е на 15-а позиция с 4 точки. В следващия кръг „виланите“ приемат Манчестър Юнайтед, докато „трактористите“ гостуват на Уест Хям.