Вердер постигна изключителна победа над Хофенхайм с 4:3 като гост в мач от 5-тия кръг на Бундеслигата. “Бременските музиканти” губиха с цели три гола след само 12 минути игра, но успяха да осъществят феноменален обрат и да спечелят трите точки, което е историческо постижение в германския елит за отбор, изоставал с толкова много толкова рано. С хеттрик за Вердер се отличи Йенс Стаге, а ключовият момент бе изгонването на бранителя на домакините Стенли Н’Соки, след което всичко за тима от Зинсхайм се срина.

Така Вердер е вече с 8 точки и заема 10-о място в класирането, като записа втора победа в последните си три мача. Хофенхайм пък записа четвърто поредно поражение и остава с едва три точки и на 16-а позиция.

1 - Werder Bremen came back from a three-goal deficit to a win for the first time in their Bundesliga history. In fact, Werder are the first club in Bundesliga history to win a match after trailing by three goals as early as the 12th minute. Comeback. pic.twitter.com/8IpWKAhzJP

— OptaFranz (@OptaFranz) September 29, 2024

Хофенхайм започна ударно и вкара цели три гола само за 12 минути. Още в 5-ата минута Мергим Бериша изведе чудесно Мариус Бюлтер, който техничко чукна топката над стража на Вердер Михаел Цетерер. Три минути по-късно по-късно Бюлтер вкара втория си гол в мача, след като напредна с индивидуална акция и отбеляза с хубав удар с левия крак отбеляза за 2:0. В 12-ата минута третият гол за Хофе стана факт, след като отново голмайсторът Бюлтер опита центриране, Цетерер успя да избие, но най-съобразителен бе Адам Хложек, който отблизо се разписа за 3:0.

И след това бляскаво начало за Хофенхайм, за домакините сякаш всичко се срина. Бранителят Стенли Н’Соки дръпна откъсващия се Феликс Агу и бе изгонен с директен червен картон в 18-ата минута. След това започнаха и огромните проблеми за домакините,  като само три минути по-късно Вердер успя да върне едно попадение, като след корнер и разбъркване топката достигна до Хулиан Малатини, който реагира най-бързи и намали на 3:1. Осем минути по-късно се разписа и Йенс Стаге, който с глава засече центриране на Марвин Дукш и направи 3:2. В 39-ата минута пък Вердер направи феноменален обрат, след като отново Стаге се възползва от рикошет и от близко разстояние изравни за 3:3, като с това приключи едно наистина страхотно полувреме.

⏱️ 90. +7 Min

Schluss, Aus, Ende! Wir gewinnen ein denkwürdiges Auswärtsspiel gegen #Hoffenheim! 😍

⚽️ 4:3 #Werder | #TSGSVW pic.twitter.com/bnVyxV7UOx

— SV Werder Bremen (@werderbremen) September 29, 2024

В 49-ата минута Вердер оформи пълния обрат в мача. След изпълнение на корнер топката попадна в Митчел Вайзер, който центрира отлично на главата на Йенс Стаге, а той вкара своя хеттрик - 4:3 за Вердер! До края на срещата головете поспряха, макар че в 80-ата минута Хофе бе близо до изравняване. Резервата Якоб Бруун Ларсен стреля, а Цетерер успя да избие, макар и не по най-добрия начин, като се наложи Малатини да чисти топката от голлинията. В последните секунди мача победата на Вердер можеше да стане и по-голяма, но Оливер Бауман спаси два опасни удара на Марко Грюл и Митчел Вайзер.

Следвай ни: