Отборът на Ботев (Луковит) гостуват на Черноморец (Бяла) в първия кръг на Висшата лига. Играещият треньор на тима Мирослав Братанов говори пред BGvolleyball.com след жребия, като коментира и регламента за плейофите. Ето какво още каза той:

"Жребият за първия кръг ни отреди доста труден мач като за начало. Далечно гостуване с качествен противник. Черноморец показа силна игра в предходната кампания, но се надявам да успеем отново да се поздравим с успех както миналия сезон, и да започнем с успех настоящия."

"Почти всяка година във Висшата лига настъпват промени във формата и регламента. За мен плейоф за отборите, заели места след осма позиция, е напълно излишен. Да, вярно е, че, както се казва, имаш право на поправка при неочаквана загуба в редовния сезон, но, с оглед на финансовото състояние на повечето отбори и широчината на съставите, е напълно ненужно. Не мисля, че регламентът е удачен - или играеш за призово място, или за отпадане от групата, няма я златната среда. Според мен всички отбори трябва да преценят възможностите си и да не ги надскачат излишно. За настоящия сезон бих казал, че няма изявен фаворит, някои от отборите направиха селекция с утвърдени имена, други успяха почти напълно да запазят ядрата на съставите си. Има няколко отбора, които ще диктуват темпото на шампионата, но като цяло с оглед на регламента, сезонът ще е неясен до самия му край."

"В нашия състав има доста промени спрямо предходната година. На постовете разпределител, диагонал и либеро успяхме да привлечем качествени състезатели, утвърдили името си в националните шампионати, с които смятам, че ще подобрим значително качеството и дълбочината на отбора. Ще опитаме да направим максимално добро класиране с оглед на това, че ни предстои реновация на залата и по всяка вероятност ще домакинстваме в друг град."

Следвай ни: