Волейболистите на Добруджа 07 (Добрич) записаха първа победа на турнира от Черноморските игри във Варна. Воденият от Димитър Маринков тим надделя над домакините от Черно море (Варна) с 3:2 (25:22, 22:25, 25:23, 16:25, 16:14) във втория си мач от турнира, който се играе в зала „Христо Борисов“ в Морската ни столица.

Утре (30 септември) турнирът завършва, като първо от 10,00 часа Добруджа ще играе с Локомотив Авиа (Пловдив), а след това Черно море излиза срещу Дея спорт (Бургас), който е с 2 победи до момента.

Двубоят бе интригуващ и изпълнен с обрати и интересни моменти. Атмосферните условия вкараха допълнително съспенс като залата прокапа в ключовите моменти на първата част заради проливния дъжд над Варна. Във втория гейм треньорът на варненци Данаил Милушев пък направи ключова промяна - сменяйки либерата, като на терена се появи 18-годишният Ивайло Георгиев. Тя се оказа удачна, и Черно море взеха частта.

Двата отбора успяха да се сборят и да покажат качествен волейбол за зрителите в залата. Желанието за победата и хъсът за доказване вкараха мача в тайбрек, където и късметът оказа своето влияние - 16:14 и 3:2 за Добруджа.

Следвай ни: