Момчетата от отбора Лудогорец U15 победиха с безапелационния резултат 4:0 Черно море във Варна. Мачът бе част от програмата на VIII кръг в Елитното първенство. След седмата си победа юношите на "орлите" оглавяват таблицата с актив от 22 точки.

Головият резултат откри Ахмед Манаф, който се възползва по най-добрия начин от центриране на Кристиано Иванов. Витомир Тодоров удвои аванса за Лудогорец след изпълнение на фал, при което стражът на варненци бе изгонен за червен картон. Кристиано Иванов направи резултата класически 3:0 с удар от воле, а Александър Александров оформи крайното 4:0.

Доволен съм от демонстрираната игра в днешната среща и от представянето на момчетата, се обърна гордият наставник на Лудогорец U15 Светлин Иванов.

Нговите подрастващи "орли" предстои да посрещнат столичните съперници от Септември в предстоящия IX кръг от Елитното първенство до 15 години.

Момчетата от Елитния отбор Лудогорец U16 записаха отлична победа с краен изразителен резултат 6:0 срещу Спартак в Плевен. Мачът бе част от VIII кръг на първенството.

Юношите на родния шампион упражниха натиск на терена още в първите минути на мача и закономерно откриха резултата още в 15-тата минута. Точен за 1:0 бе Джем Андонов, подпомогнат от асистенция на Станислав Иванов. В 44-тата минута отново Станислав Иванов асистира на Васил Иванов, който удвои резултата и така двата тима посрещнаха почивката с два гола аванс за Лудогорец U16.

В началото на второто полувреме Николай Попов се разписа на два пъти, съответно в 51-та и 55-тта минута и покачи резултата до 4:0. В 67-та минута Васил Иванов бе безкромпромисен при изпълнение на дузпа, отсъдена за фал в наказателното поле срещу Веселин Атанасов. В 86-тата минута Ястиян Георгиев оформи крайния резултат 6:0 с красив гол извън наказателното поле.

Младите „орли“ имаха възможност и за по-изразителна победа, но удар на Преслав Стойков през първата част срещна напречната греда, а в страничният стълб на плевенчани попречи на Николай Попов да прати топката в мрежата.

Поздравявам момчетата за днешното представяне и извоюваната победа, но имам леки забележки за играта през първата част. Макар и през двете полувремена да доминирахме над противника, през първото не бяхме достатъчно настъпателни и можехме да запишем още по-изразителна победа, защото създадохме много чисти голови ситуации, анализира представянето на своя тим старши треньорът на Лудогорец U16 Милен Маринов.

През следващия IX шампионатен кръг неговите футболисти ще посрещнат в Разград съперниците от столичния клуб Септември.