Победи взеха двата отбора на „Етър“ U15 и U16 в осмия кръг на елитните групи срещу „Звезденбург“ (Бургас). И двата тима биха заслужено с по 3:1, въпреки че мачовете протекоха по коренно различен начин.

Етърци U15 имаха тотален превес и грабнаха победата безпроблемно с хеттрик на Александър Тодоров. Той откри резултата с далечен удар още преди почивката. През втората част удвои със страхотен гол директно от фаул, а после с изстрел от 25 метра покачи на 3:0. Бургазлии върнаха почетно попадение в самия край на мача.

„Етър“ е на осмото място с актив от 11 точки и с 2 т. преднина пред „Черно море“ и „Славия“. Позицията е изключително важна, защото по новата наредба след края на есенния полусезон първенството се разделя на две – на първа и втора осмица, като първите 8 ще играят за титлата отново с по два мача помежду си.

Юношите на „Етър“ U16 пък направиха истински героизъм в проливния дъжд и силен вятър, които направиха условията за игра почти невъзможни. „Виолетовите“ губеха с 0:1 до 75-ата минута, но с мъжка игра нанизаха три попадения и стигнаха до пълен обрат.

Бургазлии поведоха малко след почивката и резултатът се запази чак до четвърт част преди края. Тогава след центриране от фаул Веселин Чамурков с глава изравни. Финалният щурм донесе победата. В 85-ата минута Гюнай Ахмедов се разписа за 2:1, а в края Самуил Валериев подпечата победата на 3:1.

16-годишните етърци са също с 11 точки, но на десетото място и също преследват топ 8. В следващия кръг в неделя и двата ни тима гостуват на „Левски“ (Сф).

Програмата отреди „Етър-2“ и „Етър-3“ да играят днес по едно и също време в 17 ч. своите мачове и това направи изборът на треньорите им ограничен. Вторият тим на „Етър“ отстъпи с 2:0 при гостуването си а „Янтра“ (П. Тръмбеш) в Северозападната Трета лига, а „Етър-3“ отстъпи у дома с 1:2 на „Левски“ (Лясковец) в „А“ областната група.

sport-vt.com