Спортният директор на италианския гранд Кучине Лубе (Чивитанова) Бепе Кормио говори пред Радио “Арканция”.

Кормио говори преди гостуването на Лубе на Алианц (Милано) от втория кръг на Суперлигата на Италия, което ще се играе на 6 октомври в 16,20 часа.

Гостът на предаването "7x4" отговори на водещия Алесандро Раниери.

„Имам една сигурност, този нов отбор на Лубе ще бъде изненадващо красив! Съставът на отбора ни бе добре обмислен предварително. Това е краят на едно пътуване, което започна и може би остана малко по средата през предходните 2 години. Тимът ни искаше да даде място в някои роли на талантливи млади момчета, като разпределител и посрещачи. Очевидно имаме и по-опитни волейболисти, които да подкрепят новопривлечените ни играчи. В света има само 10 играчи, способни да променят специфичната сила на отбора; сега тези волейболисти са се установили в силни клубове със средносрочни и дългосрочни договори. В момента е сложно да се спечели, не поради икономически проблем. В Италия, например, има два отбора, кандидати за крайна победа, партньорства, които повториха това, което направихме между 2016 и 2022 г., тоест те изградиха съответните си отбори с всички големи таланти и утвърдени играчи. Това не изключва изненади. Шампионатът няма да загуби патоса си, защото в спорта могат да успеят и тези, които не са фаворити на хартия. Имаме мечти и цели, искаме да отглеждаме шампиони у дома и в бъдеще да подкрепяме другите, но вече играем, за да се утвърдим”, заяви Бепе Кормио.

“Публиката? Известно е, че в Марке тя беше свикнала много добре с отбора. По-общо, любителите на волейбола винаги се надяват да се възхищават на големите имена. Феновете са малко настрани, но голям брой привърженици са прегърнали нашата философия с убеденост, особено Lube nel Cuore винаги е оставал близо до нас. Все още не знам какво мислят феновете от други провинции за това, но ще го видим през сезона и ще зависи и от нас. Дебютът беше на добро ниво, добър тест ще бъде вътрешният мач от третия ден срещу вицешампиона Минт Веро Волей (Монца), като се има предвид, че в последно време отборът на Брианца ни поднесе няколко разочарования. Със сигурност имаме нужда от подкрепата на хората и ще се опитаме да върнем важните привърженици, които записахме на трибуните преди пандемията, но това е проблем за целия спорт като цяло”, добави шефът на Лубе.

“Предстои ни трудно гостуване в Милано, но все пак ще ни липсват двама впечатляващи спортисти като Алекс Николов и Марко Подрасчанин, които ще могат да направят разликата тази година. Освен всичко друго, в дебютния мач скрихме и други проблеми, които в следващите дни ще отшумят, без да изчезнат. Имам вяра и в така наречените втори линии, които се утвърждават, когато са поставени под въпрос. Мачовете срещу миланците често са равностойни, за съжаление се изправяме срещу тях, след като бяха изненадани в Таранто, така че ще излязат на терена настроени за сериозна битка. В Пулия отборът на Роберто Пиаца, според мен, загуби поради психически, а не технически отказ. Ще трябва да се поизпотим, съперниците ни ще търсят изкупление у дома”, допълни Бепе Кормио.

ta mina Bottolo na Deroo,
Podrascanin bohaterem drugiego planu ;) https://t.co/7WPoaL09xI

— Ewa Mac (@EwaMac1) October 2, 2024
Следвай ни: