ЦСКА - София обърна специално внимание на третия си отбор, който се състезава в Югозападна Трета лига. Тимът, воден от Румен Трифонов, не започна сезона по най-добрия начин, но сега се намира в серия от четири поредни победи и заема шесто място във временното класиране.

Наставникът на "червените" говори за развитието на младите футболисти, след което коментира предстоящите мачове в младежката Лига на УЕФА срещу белгийския Генк.

"Отборът влезе в добра спортна форма и постигаме добри резултати. В началото беше трудно да окомплектоваме състава, нямахме достатъчен брой играчи и знаехме, че ще ни бъде по-трудно. Другото, което изигра по-негативно влияние, е самата неизвестност от прехода от юношеския към мъжкия футбол. Дори и да е "В" група - там играят опитни футболисти, но с целенасочена работа бях сигурен, че нещата ще се получат и сега отборът изглежда доста по-добре. Футболистите успяха да възприемат нашите изисквания към тях.


Югозападната Трета лига е най-силната, първенството е по-силно от другите. С оглед на агресивността и борбата, това в Трета лига им е полезно. За да развиваме добри и млади играчи, трябва да ги научим да играят под напрежение, да държат ниво през всичките 90 минути, а това в много мачове от "В" група, защото съперниците не го позволяват. 


Трябва да подобряваме много неща в играчите. Прекалено много обръщаме внимание на техниката, а тя трябва да е в много по-ранен етап от развитието им. Ние искаме да сме отборът, който да контролира двубоите, така че от играчите се изисква да бъдат на много високо техническо ниво. Работим върху дребните детайли, защото нашата идея е да развиваме играчите, не гоним класиране.


Това, което ни очаква в Шампионската лига срещу Генк, и това, което се играе като футбол в Трета лига, ще бъде коренно различно. Всички знаем какво представлява белгийската школа - една от водещите в Европа и света. Там се играе на много по-високо ниво, играчите не се занимават със странични фактори и съдии. Трябва да отговорим на интензивността и динамиката, които ще ни предложи отборът на Генк. Този мач идва като сверяване на часовника, да видим нашите играчи на какво ниво са. Трябва да променим манталитета си, да имаме повече самочувствие и да бъдем по-уверени. Ако това нещо го разберат играчите, ще се получат два страхотни мача", каза Румен Трифонов.

"Нивото в Трета лига за нашите стандарти е добро. Ние сме млади момчета с много талант и се усъвършенстваме по този начин. Победите идват с постоянство, желание и борба за всяка топка. Когато всеки един влага 100% от себе си, накрая нещата се нареждат. Играем хубав футбол и се надявам да продължаваме така и занапред. Събрани сме от различни градове, всеки от нас разчита на другия. Помагаме си, когато има нужда, на терена се подкрепяме и затова сме толкова добър отбор", сподели Димитър Петров.

"Нашата основна цел е да се развиваме и да вървим напред и нагоре, за да стигнем до мъжкия футбол и един ден да играем в първия отбор. След всеки мач се научаваме, че трябва да се борим докрай и да не се предаваме. Така постигаме победите си. Отношенията ни в отбора са като в семейство - помагаме си и мисля, че се справяме много добре", добави Кирил Георгиев.

Следвай ни: