Славия (Прага), който победи с 2:0 Лудогорец на старта на основната фаза на Лига Европа, тази вечер измъкна точка от Аякс - 1:1 в чешката столица. 

Нидерландският гранд поведе в 18-ата след гол от дузпа на Бранко ван ден Боомен. Резервата Тома Хори изравни в 67-ата минута. 

Гостите от Амстердам завършиха мача с 10 човека, след като бранителят Юри Баас получи втори жълт картон 15 минути преди края на редовното време.

Припомняме, че Аякс разби Бешикташ с 4:0 в първия си мач от основната фаза на турнира. Следващите два двубоя на нидерланците са гостуване на Карабах и домакинство на Макаби (Тел Авив). На Славия (Прага) пък предстоят две много тежки гостувания - на Атлетик (Билбао) и Айнтрахт (Франкфурт).

В същото време Галатасарай пропусна да запише втора поредна победа в Лига Европа, след като пропиля аванс от два гола и завърши 2:2 с РФС в Рига. Домакините са водени от бившия футболист на ЦСКА Викторс Мороз.

Турският гранд, който в първия кръг разби ПАОК с 3:1, започна много по-силно и още в 12-ата гостите взеха заслужен аванс. Акгюн проби добре през центъра и размени подавания с Йълмаз, след което центрира към далечната греда, където Икарди засече с глава. Топката рикошира в бранител и стигна до Дрис Мертенс, който отблизо я в прати във вратата.

В 23-ата минута Ондоа спаси много опасен удар с глава на Мертенс, а в 38-ата Галатасарай вече водеше с два гола. Санчес изведе много добре Акгюн, който пусна топката покрай излезлия извън наказателното си поле Ондоа.

Латвийците върнаха едно попадение пет минути преди почивката. Янис Икауниекс се разписа за 1:2.

Футболистите на бившия цесекар Викторс Мороз успяха да изравнят в 56-ата минута. Лаша Одишария довкара топката, след като преди това удар с глава на Икауниекс бе срещнал напречната греда - 2:2. Резултатът остана непроменен до края и латвийците спечелиха първата си точка.