“Не мога да кажа, че този мач е по-специален. Бил съм треньор на Ботев и знам как реагират, когато се изправят срещу Левски. Плюс е за мен, че познавам силните и слабите им страни, но не мога да кажа, че мачът е по-специален. Срещат се два от най-добрите отбори в България и очаквам да стане футболен празник, в който да бъдем победители. Това е изключително важен мач, а след него идва прекъсване. То е в подходящ момент, тъй като има върху какво да работим, за да бъдем в оптимална форма в мача с ЦСКА”, продължи Генчев.

Ивелин Попов? “Той е пример как един футболист, който обича играта, въпреки преклонната си възраст, може да е един от най-добрите футболисти в българското първенство. 99% от неговото идване се дължи на това, че аз го исках. Приятели сме и го убедих да дойде в Ботев (Пловдив), което се оказа и най-силният им трансфер през последните години. Със сигурност ще му обърнем внимание, защото статистиката показва, че когато той не е на терена от 7 мача Ботев е спечелил само една точка. Това показва, че без него те не могат да преодолеят нито един съперник. Много добър футболист, който може 20-30 минути да не направи нищо на терена и с едно отиграване да реши мача. Ако изолираме него, не смятам, че осатналите футоблисти могат да ни направят кой знае какви проблеми”, добави треньорът на Левски.

“Това ще бъде първото ми дерби като треньор. Дори и ЦСКА да са доста назад в класирането, това няма значение. За нашите фенове, за нашите футболисти и за всички в клуба е важно да спечелим”, завърши Генчев.