Кирил Десподов и ПАОК претърпяха второ поредно голямо разочарование. След като преди няколко дни загубиха с 0:1 от градския си съперник Арис в първенството, днес гръцкият шампион отстъпи със същия резултат на ФКСБ във втория кръг от основната фаза на Лига Европа. Десподов остана на терена до 83-ата минута, а преди почивката уцели греда.

Гола за ФКСБ отбеляза Даниел Бирлигеа в края на първата част. В 56-ата минута капитанът на румънците Даниел Олару получи червен картон и до края гостите се защитаваха, като често прибягваха и до симулации. ПАОК обаче не можа да стигне поне до равенство и регистрира втора загуба в турнира. ФКСБ пък има две победи и е сред лидерите в класирането с 6 точки.

Десподов, който не попадна в титулярния състав на ПАОК в предишните два мача, този път получи доверието на Разван Луческу. Българинът действаше по десния фланг на атаката, отляво беше Тайсон, а Янис Константелиас беше разположен зад централния нападател Фьодор Чалов.

Преди двубоя гръцките власти арестуваха 8 румънски фенове, след като откриха нож и сгъваема палка в микробуса, с който пътуваха за Солун. Те са оказали съпротива при задържането, а в петък трябва да се явят в съда. На "Тумба" обаче нямаше инциденти и всичко премина спокойно.

Мачът стартира с домакински натиск и няколко хубави пробива на Десподов, който създаде много проблеми на левия бек на ФКСБ Ристо Радунович. В 10-ата минута Щефан Търновану спаси опасен удар на Мади Камара, а в 16-ата Тайсон не уцели добре топката и пропиля отлична възможност да открие резултата.

Малко преди изтичането на първия половин час Десподов стреля от малък ъгъл, но страничната греда го лиши от попадение. В ответната атака българинът извърши нарушение пред наказателното поле на ПАОК, но Доминик Котарски се справи с удара на Адриан Шут.

Това бяха силни минути за ФКСБ, но много скоро ПАОК отново взе инициативата. В 39-ата минута Тайсон се озова сам срещу Търновану, но стреля в тялото му. В края на полувремето ново хубаво центриране на Десподов завари неподготвена защитата на гостите, но никой от съотборниците на родния национал не можа да засече топката.

В добавеното време на първата част ФКСБ поведе. Капитанът Дариус Олару напредна отдясно и поднесе топката на крака на Даниел Бирлигеа и той я прати в мрежата. Попадението дойде изненадващо на фона на доминацията на ПАОК, но в няколко ситуации отбраната на гърците показа, че е уязвима.

В 51-ата минута Десподов отново беше в центъра на събитията, но неговият мощен шут профуча малко над напречната греда. Малко по-късно Олару, който вече имаше жълт картон, удари с лакът Магомед Оздоев и остави ФКСБ с човек по-малко. ПАОК веднага притисна съперника, но Търновану спаси удар с глава на Оздоев, който изглеждаше като сигурен гол.

Чалов беше тотално незабележим, но остана на терена чак до 70-ата минута, когато Луческу предприе тройна смяна. ПАОК обсади наказателното поле на гостите, но чистите положения липсваха. В края защитникът Янис Михайлидис можеше да спаси "черно-белите" от загубата, но топката се отби от гредата.

Следвай ни: