Кипърският АПОЕЛ не можа да стартира с победа участието си в основната фаза на Лигата на конференциите. Отборът на Георги Костадинов направи 1:1 при гостуването си на Шамрок Роувърс, въпреки че цяло второ полувреме игра с човек повече и водеше до последните секунди на двубоя.

Българският халф беше титуляр и се представи на добро ниво, но тимът му трябва да съжалява за пропуснатия шанс да вземе три точки на чужд терен. Гола за АПОЕЛ отбеляза Константинос Лаифис в 58-ата минута, а в добавеното време резервата Дилън Уотс зарадва ирландците с изравнително попадение.

АПОЕЛ имаше шанс да поведе още в 1-ата минута, но Маркиньос пропусна от чиста позиция. След това кипърците владееха продължително топката, но без да създават положения пред вратата на Леон Пьолс.

В 50-ата минута халфът на Шамрок Роувърс Нийл Фаруджия беше изгонен за втори жълт картон. Не след дълго Лаифис засече с глава центриране на Серхио Техера и победата на АПОЕЛ изглеждаше сигурна.

Не така мислеха домакините. Във втората минута от добавеното време след изпълнение на корнер защитата на АПОЕЛ се провали и Уотс преодоля Вид Белец за крайното 1:1.

Следващият мач на Георги Костадинов и компания в Лигата на конференциите е домакинство на Борац (Баня Лука) на 24 октомври.

Следвай ни: