Айнтрахт изигра отличен мач и стигна до успех с 3:1 при гостуването си на Бешикташ в среща от втория кръг на Лига Европа. Голяма заслуга за успеха имаше вратарят на германците Кауа Сантош. Бразилецът спаси серия от положения и отрази дузпа, изпълнена от Чиро Имобиле.

За тима от Франкфурт това е първа победа след равенството с Виктория Пилзен на старта, а сега му предстоят две поредни домакинства в турнира. Бешикташ пък допусна втора загуба, след като бе разбит с 4:0 от Аякс, а следващият му мач е гостуване на Лион.

⛔️⛔️⛔️ #SantosTheWall ⛔️⛔️⛔️#UEL | #BJKSGE | @Eintracht | #SGEuropa pic.twitter.com/43AbDS5dE1

— UEFA.com DE (@UEFAcom_de) October 3, 2024

Срещата започна равностойно, но гостите бързо показаха, че са дошли за победа и не пропускаха възможност да атакуват. Те поведоха в 19-ата минута, когато Омар Мармуш реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу него. Три минути по-късно Антрахт отбеляза втори гол чрез Дина Ебимбе, който бе оставен напълно непокрит пред вратата.

Това развитие накара Бешикташ да тръгне още по-смело в атака и турците бързо можеха да намалят резултата. След като топката се удари в ръката на Кох, бе отсъдена дузпа. Кауа Сантош обаче отрази удара от бялата точка на италианския голмайстор. Стражът направи още две отлични спасявания до почивката.

https://t.co/P0aTW1zyuv pic.twitter.com/1CqsqN7JI6

— Eintracht Frankfurt (@Eintracht) October 3, 2024

През второто полувреме Айнтрахт действаше по-предпазливо и не допускаше сериозни опасности пред вратата си. Мармуш пропусна да увеличи аванса на гостите. С изтичане на минутите домакините се изнесоха по-напред, което отвори повече пространства и резервата Ансгар Кнауф отбеляза трети гол за германците след прекрасен удар. Сантош пък се изяви с още две великолепни спасявания. Той все пак бе преодолян в добавеното време, когато Артур Масуаку отбеляза почетно попадение за домакините.

Следвай ни: