ПАОК загуби с 0:1 от ФКСБ в мач от втория кръг на основната фаза на Лига Европа. Кирил Десподов бе титуляр и игра 83 минути за гръцкия тим.

Българинът бе сред по-активните футболисти за домакините на стадион "Тумба" в Солун през първото полувреме. 

Баба Рахман засече с глава центриране на българския национал, но Щефан Търновану спаси изстрела му.

Десподов бе близо до гол, но стреля в лявата греда от малък ъгъл. Съотборникът му Тайсон пък не успя да се разпише, макар да се озова сам срещу противниковия страж малко след това.

Гостите наказаха пропуските на ПАОК с попадение в добавеното време на първата част. Даниел Бирлигеа засече подаване на Дариус Олару - 1:0 за ФКСБ. 

След паузата отново Десподов създаваше проблеми на вратаря на румънския шампион. Стражът на гостите отрази удар от движение на българина.

Възпитаниците на Елиас Хараламбус останаха с човек по-малко на терена след втори жълт картон за нарушение на Дариус Олару.

Срещата за Десподов приключи в 83-ата минута, когато Разван Луческу го замени. 

В добавеното време на мача Янис Михайлидис стреля в дясната греда, след като засече центриране от ъглов удар с рамо. Той и съотборниците му обаче не успяха да се възползват от численото си предимство на терена.

ПАОК заема 32-ата позиция в класирането без спечелена точка до момента. ФКСБ се намира на четвъртото място с пълен актив от 6 т.