Ботев Пловдив се сби много сериозно с Левски, за да не загуби на Колежа в мач, който канарчетата вкараха гол и който играха 30 минути с човек по-малко. Голът бе отменен – след намеса на ВАР. С човек по-малко канарчетата останаха, отново след намеса на ВАР! И така жълто-черните трябваше да сбият с всички сили за да оцелеят и да вземат поне точка! Момчетата на Душан Керкез на терена обаче направиха нещо чудовищно! В мач, който всичко беше срещу тях, те измъкнаха победа с гол на Трибуле в последните минути на редовното време, който хвърли Колежа в невиждан екстаз, а Боримиров… Реакцията на Боримиров можете да видите във видеото!

 

Ето и как протече мача:

Първата интересна ситуация в дербито от кръга дойде в осмата минута. Ивелин Попов изведе Кристиан Нвачукву, а той не се забави и центрира. Топката се отби в бранител на гостите и стигна до Вини Трибуле, който от много близка дистанция не пропусна да се разпише, но попадението бе отменено след преглед с ВАР поради засада при паса на капитана на Ботев.

В 15-ата минута “сините” направиха заучено изпълнение на корнер. Евертон Бала центрира по земя, а топката попадна в краката на Цунами. Капитанът стреля от добра позиция, но кълбото не попадна в целта. Секунди по-късно и Майкон пробва своя късмет. Крайният бранител шутира от воле, но Ханс Бернат се намеси на ниво.

В 21-ата минута Мустафа Сангаре отправи бомбен шут с десния крак, но стражът на пловдивчани отново се справи с изпълнението на футболист на гостите.

В 40-ата минута вратарят на Ботев се отличи с нова изключителна намеса. Получи се разбъркване в наказателното поле, а най-съобразителен се оказа Мустафа Сангаре, който отправи удар, но Ханс Бернат успя да отрази и този изстрел.

В края на първата част Мустафа Сангарен проби по левия фланг и центрира на първа греда към Александър Колев, но Антоан Конте се бе позиционирал на ниво и не позволи на стрелеца на “сините” да стреля с глава.

Гостите се впуснаха в бърза атака още в началните секунди на второто полувреме. Евертон Бала проби по левия фланг и центрира остро по земя, но нямаше негов съотборник, който да атакува подаването му.

В 53-ата минута Майкон се отличи с блестящ пробив, след което потърси съотборник в наказателното поле. Получи се разбъркване, а ситуацията завърши с изпълнение на Алдаир, но крайният бранител не успя да зарадва феновете.

В 63-ата минута домакините останаха с 10 души на терена. След преглед с ВАР централният защитник на Ботев Йонас Там бе изгонен с директен червен картон.

В 76-ата минута футболистите на Левски направиха бърза контраатака. Джавад Ел Джемили напредна с топката и пусна пас към друга резерва – Патрик-Габриел Галчев, но защитникът отправи твърде неточен изстрел. Малко по-късно отново крайният бранител бе в центъра на събитията. Той центрира към Кристиан Димитров, който отправи удар с глава, но не бе достатъчно опасен.

В 88-ата минута Ботев (Пловдив) шокира Левски. Ивелин Попов задържа топката пред наказателното поле и опита центриране, но топката бе избита. Кълбото обаче попадна в краката на Вини Трибуле, който изключително майсторски с левия крак матира стража на “сините”.

До края на срещата футболистите на Станислав Генчев се опитаха да стигнат до точката, но защитата на Ботев се справи и спечели трите точки.